IshockeyMagasinMalmö RedhawksRedhawks

Malmö Redhawks – det lokala laget

Malmö Redhawks har hela elva skånska spelare med i laget.
Men i klubben talar man hellre om 14 lokala spelare, dansktrion inräknad.
– För oss är det viktigaste att man skrinnar ut på isen med ett hjärta som bultar för klubben, säger VD Patrik Sylvegård.

En del av dagens elitidrott tenderar att bli bäst med de bästa spelarna – oavsett vart de kommer ifrån.
Malmö Redhawks har blivit ett topplag i SHL utan att stirra sig blinda på toppspelare i värvningssammanhang. Istället arbetar klubben med att hitta rätt spelare ur ett utvecklingsperspektiv – och företrädesvis från trakten.
Patrik Sylvegård:
– Vi får upp allt fler produkter från de egna leden som får chansen i a-truppen. Det någonting vi arbetar stenhårt med. Sedan varierar det från år till år hur framgångsrik man är. Ena året är det två, nästa fyra, sedan noll. Man måste ju samtidigt ha kvalitet nog annars fungerar det ju inte.
Vad ger det för mervärden?
– Jag är övertygad om att det skickar ut väldigt positiva signaler till hela verksamheten när man ser att det faktiskt är möjligt att gå den långa vägen från egen hockeyskola upp till eliten. Att det är någonting vi prioriterar.
– Samtidigt är det så, betonar Sylvegård, att vi sällan är intresserade av att köpa färdiga spelare som ett alternativ. Då ligger det närmre vår kärna att hitta människor som kan utvecklas hos oss under tid.

Är det ändå inte pengar som styr allt till syvende och sist?
– Nej. En gemensam nämnare finns för alla som spelar i Malmö Redhawks A-lag, och det är att de VILL spela hos oss. Vi vill inte förknippas med en klubb som tar in legosoldater för att göra ett bra jobb. För oss är det viktigaste att man skrinnar ut på isen med ett hjärta som bultar för klubben. Personligen är jag helt övertygad om att det ger fördelar rent sportsligt. Dessutom tror jag att man som publik tycker det är roligare att gå och se ett lag som har gott om spelare från staden, klubben eller trakten. Det skapar en slags ”vi-känsla”.
– Inom fotbollen kan jag många gånger uppleva att det inte är så i vissa klubbar. Hur kul är det att gå att se ett lag där ingen spelare representera det lokala? Där kommer vi aldrig att hamna.

14 lokala spelare i Malmö Redhawks Trupp:
Christopher Nihlstorp, Malmö Redhawks
Oscar Alsenfelt, IK Pantern
Linus Cronholm, IK Pantern
Carl-Johan Lerby, Trelleborgs IF
Jens Olsson, IK Pantern
Max Görtz, Frosta HC
Kim Rosdahl, Limhamn HK
Emil Sylvegård, Malmö Redhawks
Marcus Sylvegård, Malmö Redhawks
Axel Wemmenborn, Kristianstads IK
Carl Persson, Kristianstads IK
Malte Setkov, Rodovre
Nichlas Hardt, Köpenhamn
Frederik Storm, Gentofte

Relaterade artiklar

Back to top button
Close