FotbollMalmö FFNyheter

Rösler hyllar Rosenbergs beslut

MFF-tränaren Uwe Rösler tog emot Markus Rosenbergs beslut att spela ett år till med lika stor glädje som alla andra i klubben.

– Ett fantastiskt besked. Spelarna, staben, ledarna, supportrarna, ja alla i hela MFF har arbetat hårt för att övertyga honom och det är väldigt viktigt för mig personligen plus givetvis för hela föreningen, säger Rösler.

– Jag kan bara tala om tiden jag varit här, men hans standard har varit hög. Han har spelat över 70 procent av matchtiden, vilket är mycket bra för Markus i hans ålder. Han är noga med att leva sunt och är proffsig i hela sin attityd, vilket gör det möjligt för honom att fortsätta. När det gäller fotbollskunskaperna och fitness-nivån har det aldrig funnits ett uns tvekan hos mig över att han skulle klara minst ett år till. Beslutet han behövde ta var att känna efter hur motiverad han kände sig för att fortsätta. För Markus har det aldrig varit fråga om pengar. Det handlar bara om klubben, han lever och andas MFF.

– Han vill sluta med ett mästerskap och jag är överlycklig. Jag har lärt mig mycket av honom och han har gjort mig bättre.

Uwe Rösler betonar också att Markus Rosenberg är lika viktig utanför planen som på den.

– Det han gör i omklädningsrummet har stor betydelse. Han förstår mig troligen mer än någon annan spelare och efter sin långa tid i tysk fotboll vet han hur jag resonerar och vad jag tagit med mig från Tyskland. Ibland är det väldigt viktigt att han kan vara med och förmedla det till de övriga spelarna. Han är min högra arm på planen och vet vilken nivå av professionalism jag letar efter eftersom han har erfarenhet av den på toppnivå i Bundesliga.

I samband med beskedet berättade Markus att han bestämde sig redan för ett par veckor sedan. Visste du om det?

– Nej. Jag har en nära relation och kommunikation med honom. Men jag lämnade honom i fred eftersom jag inte ville sätta någon press på honom. De senaste veckorna har vi inte pratat om det. Jag kände mest att han njöt av att vara engagerad i fotbollen och gör man det av något i livet finns det ingen anledning att sluta.

Tror du att tajmingen av beslutet kommer att få betydelse för matchen mot Elfsborg?

– Jag är övertygad om att det var en bra tajming inför sista matchen i Allsvenskan. Vi vill avsluta serien starkt och stämningen var god på dagens träning. Alla i laget är glada över att han fortsätter och jag tyckte att man kunde se det. Andra dagen efter en sen match är det annars svårt att få igång spelarna. Men idag hade alla spring i benen. De skojade, skrattade och det var en fin atmosfär och därför var det mycket bra att nyheten om förlängningen kom just igår, betonar Uwe Rösler.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close