FotbollIFK MalmöMalmö FFNyheter

MFF:s U21 möter IFK Malmös A-lag

Allsvenskan är över och U21-serien avslutad. Men för att hålla igång de unga spelarna som hamnat utanför matchtrupperna kommer MFF U21 att spela en nyinsatt match mot IFK Malmös A-lag.

På måndagskvällen klockan 18.00 är det dags. På hybriden.

– U19-laget bildar basen, sedan plussar vi på med lärlingarna Mathias Nilsson, Felix Konstandeliasz, Laorent Shabani och Hugo Andersson. Dessutom ska Samuel Adrian (bilden) få speltid, berättar MFF:s assisterande tränare Andreas Georgson.

16-årige anfallaren Tim Prica, som flyttas upp som lärling i A-truppen vid årsskiftet, men som fortfarande tillhör U-truppen, kommer troligen också att få speltid. Däremot kommer man inte att använda A-truppspelarna som satt på bänken i den allsvenska avslutningsmatchen mot Elfsborg.

– Vi bestämde oss för att inte göra det. Därmed blir det väldigt likt som det sett ut i U21 den senaste tiden, säger Andreas Georgson.

IFK Malmö har avslutat säsongen i division 2 västra. Det gjorde man den 21 oktober och in i det sista levde hoppet om en kvalplats till division 1. Till slut fick man dock nöja sig med en tredjeplats och se IS Halmia knipa kvalplatsen uppåt. När MFF frågade om det gick att ordna matchen var IFK dock inte sena att nappa. Laget skulle ändå köra igång träningen igen på måndagskvällen och en match mot MFF blir en bra genomkörare

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close