FotbollMalmö FFNyheter

Uwe Rösler: Jag tror inte något annat lag i Sverige klarat det här

MFF-tränaren Uwe Rösler var både nöjd och stolt över 2-0-segern mot Elfsborg i den allsvenska slutomgången. Inte minst för att den säkrade en av målsättningarna som sattes upp när han tog över; att möjliggöra Europaspel även nästa säsong.

– Vi var uträknade av många ett par gånger. Bland annat efter Häckenmatchen. Men jag personligen gav aldrig upp hoppet eftersom jag visste vilken potential det fanns i gruppen. Flera gånger sa jag till spelarna; titta er omkring, det här laget förtjänar att få spela internationell fotboll nästa år också. Vi inte bara förtjänar att göra det, vi behöver göra det. Annars får vi bara 30 matcher plus några i cupen och en massa olyckliga ansikten i truppen. Det här är att lag som ska spela många fler matcher och som är byggd för det. Jag tycker att spelarna svarade väldigt bra på den utmaningen, betonade han.

Han poängterade också hur svår uppgiften varit – med tanke på utgångsläget.

– Vi låg elva i tabellen, långt efter Hammarby och de övriga i toppen.

– Att vi klarade det är en stor prestation av mina spelare. De förlorade aldrig tron utan kämpade på. Och idag mot Elfsborg var det en tuff, tuff match. Under en lång tid har vi kombinerat satsningen på att gå vidare i Europaspelet, som var ett stort önskemål från klubben, med att jaga tredjeplatsen i Allsvenskan, som vi också ville uppnå. Vi klarade båda sakerna och det har spelarna verkligen gjort väldigt bra. Stort beröm till dem och staben.

– Jag tror inte något annat lag i Sverige hade klarat det vi gjort sedan sommaren. Vi har spelat över 30 matcher sedan den 7 juli. Det är en bedrift att klara det så bra och under en lång period hade vi bara tillgång till två anfallare.

Under matchen mot Elfsborg undvek MFF-ledningen att hämta in information om ställningen mellan Östersunds FK och tredjeplatskonkurrenten Hammarby IF uppe i Östersund.

– Jag ville ha det så. Det kom in personer i halvtid och berättade att Östersund ledde med 2-0. Men jag var mer koncentrerad på vårt eget lag och att rätta till ett par saker som kunde bli bättre efter den första halvleken.

– Efter matchen visste jag att det var 3-3 däruppe och då var det bara att vänta och hoppas. Det var så viktigt för mig. Att ta klubben ut i Europa var stort och alla från styrelsen och nedåt var väl medvetna om hur viktig den där tredjeplatsen var. Och när beskedet kom såg man lättnaden hos Danne (Andersson), Niclas (Carlnén) och vår ordförade Håkan (Jeppsson) kom in och pratade till spelarna och det var mycket bra. Jag såg verkligen hur mycket det betydde för klubben att ge oss en ny chans nästa år att nå ut i Europa, sa Uwe Rösler och skickade dessutom en hälsning till kollegan Ian Burchnall i Östersunds FK.

– När man inte har något att spela för kan det gå åt båda hållen. Man kan spela utan någon som helst press och göra en fantastisk prestation eller så kan det gå på motsatta hållet. Stort tack till Ian. Jag känner honom. Han är en mycket ambitiös coach och jag ska definitivt bjuda honom på en fin middag med en fin flaska vin. Tack till honom och till Östersund.

Han påminde också om att det återstår tre tävlingsmatcher:

– Vi har chansen att avancera i Europa League och det är viktigt att vi presterar mot Lunds BK. Nu har i alla fall en stor tyngd fallit bort inte bara från mina utan allas skuldror.

MFF:s återstående matcher:

22 november: Lunds BK-MFF (cupen)

29 november: MFF-Genk (Europa League)

13 december: Besiktas-MFF (Europa League)

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close