Fotboll

Esbjörn Berghult klar för FC Trelleborg: “Valet var enkelt”

FC Trelleborg är nykomlingar i division tre då man tog klivet upp via kval. I veckan gjorde man klar med en ny huvudtränare för laget, nämligen Esbjörn Berghult som senast kommer från BK Höllviken.

– Valet var enkelt. Jag hade ett bra förslag från FC Trelleborg. De ville något med föreningen och har en fin ungdomsverksamhet som ger spelare möjligheten att utvecklas i både FC Trelleborg och i större klubbar om de är bättre än så. Sen fungerar det bra med deras sätt att vilja utvecklas, säger Esbjörn Berghult till Skånesport.

Hur vill du summera din tid i BK Höllviken?

– Jag hade en bra tid i Höllviken. Minns framförallt Martin Silvhed och Annicka med Stefan på kansliet som de som verkligen är Höllviken. Det ända kanske är att målsättningen förändrades från att vilja gå upp till att stanna kvar. Men förmodligen sunt för framtiden.

FC Trelleborg är nykomlingar i Div 3, hur går tankarna inför den kommande säsongen?

– Vi kommer försöka att acklimatisera oss i trean. Jag tror att truppen klarar av detta och kanske något nyförvärv som höjer konkurrensen.

Hur kommer er försäsong se ut?

– Vi ska på något läger sen jobbar vi för att vara skarpa till säsongen startar. Försöker lägga 8-10 träningsmatcher så vi får komma in vårt arbetssätt.

 

Följ Silly Season här!

https://skanesport.se/sillyseason/

Relaterade artiklar

Back to top button
Close