NyheterTennis

Fair Play TK fortsätter att vinna i damernas elitserie

Regerande svenska mästarna Fair Play TK tog emot serieledaren KLTK i en tidig toppmatch i damernas elitserie i tennis. Malmölaget Fair Play vann lagmatchen med 5-1 och är därmed obesegrat efter två omgångar av elitserien.

-Jag är stolt över alla tjejerna som verkligen gav allt och gjorde sitt bästa mot ett taggat och för dagen starkt KLTK. Tjejerna visade verkligen varför vi älskar att spela dessa matcher på hemmaplan och stod upp för varandra. Nu gäller det att fortsätta jobba hårt på träningarna och börja ladda inför årets kanske hittills tuffaste uppgift som väntar på tisdag då vi möter Helsingborg på hemmaplan, säger lagledaren Mervana Jugic Salkic i ett pressutskick.

För Fair Play var Cornelia Lister tillbaka på förstasingeln efter ryggskadan och hon ställdes mot Alexandra Viktorovitch från KLTK. Första set var en jämn kamp, med många långa game. Till slut kämpades setet hem av Alexandra Viktorovitch med siffrorna 6-4. Lister lät sig dock inte knockas av setförlusten, utan växlade upp och tog andra set med 6-1. Matchtiebreaket speglade matchen, och var en riktig fight. På dom avgörande bollarna visade Cornelia rutin, och vann till slut med 4-6 6-1,1-0 (10-8).

Båda lagen kom från segrar i den första omgången, och som vanligt skulle det bli viktigt att få en bra start i de inledande dubblarna. På andradubbeln imponerade återigen Kajsa Rinaldo Persson/Sydney Berlin och vann övertygande med 6-3 6-2 mot KLTK:s Anna Leijon/Lisa Condée. Paret var aldrig hotade och kombinerade tungt spel med finess och känsla. På förstadubbeln startade Fair Play-paret Cornelia Lister/Malene Helgö bäst mot KLTK:s  Alexandra Viktorovitch/Lisa Zaar. Stockholmsparet spelade upp sig men till slut tog ändå Fair Play-duon hem förste set med 6-4. I andra set var det KLTK som öppnade bäst och tog en tidig 2-0 ledning. Cornelia och Malene ökade sedan tempot och tog tre raka game fram till 3-2. Matchen fortsatte att svänga fram och tillbaka, och nu var det KLTKs tur att rada upp ett par vinstgame och gick fram till 4-3. Precis som i första set så var Fair Play som bäst när det gällde, och lyckades till slut stänga matchen och vinna med 6-4 7-5.

På andrasingeln spelade hemmalagets Malene Helgö  mot Lisa Zaar. Zaar började bäst och ryckte till sig en 4-1 ledning. Malene spelade upp sig men hann aldrig ifatt, och första set gick till KLTK med 6-3. Även i andra set startade KLTK bäst, och tog ledningen direkt med 3-0. Helgö visade då riktig vinnarskalle och började spela drömtennis. Efter sex raka game till Fair Play var setet vunnet med 6-3. Hemmaspelaren började bäst även i matchtiebreaket, men KLTKs Lisa Zaar lyckades ta sig tillbaka in i matchen och vann efter bra spel matchtiebreaket klart och därmed segern med 6-3,3-6,1-0(10-3).

Karen Barritza,Fair Play ställdes mot Anna Leijon på tredjesingeln. Karen spelade en tung och disciplinerad tennis och malde ner sin motståndare med siffrorna 6-1 i första set. KLTK-spelaren fortsatte dock att kämpa och lyckades pressa Karen till ett jämnare andra set där Fair Play spelaren till slut ändå drog längsta strået. Slutresultatet skrevs till 6-1 6-4 i hemmaspelarens favör.

På fjärdesingeln gjorde Frida Bostrand debut för hemmalaget i årets elitserie och ställdes mot Alva Norberg, KLTK. Frida satte full fart från början och höll ett högre tempo än sin motståndare och vann första set med 6-0. I andra set blev det jämnare, men Frida hade full kontroll matchen igenom och kunde ta hem andra set säkert med 6-3 och därmed också segern.

Fair Play TK-KLTK 5-1
S1:Cornelia Lister – Alexandra Viktorovitch 4-6, 6-1, 1-0(10-8)
S2:Malene Helgö – Lisa Zaar 3-6, 6-3, 0-1(3-10)
S3:Karen Barritza – Anna Leijon 6-1, 6-4
S4:Frida Bostrand – Alva Norberg 6-0, 6-3
D1: Cornelia Lister/Malene Helgö – Alexandra Viktorovitch/Lisa Zaar 6-4, 7-5
D2: Kajsa Rinaldo Persson/Sydney Berlin – Anna Leijon/Lovisa Condé 6-3 6-2

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close