FotbollHelsingborgs IF

Jonathan Larsson och Thierry Zahui lämnar Helsingborgs IF

Jonathan Larsson kom till HIF som 14-åring och tillhörde ungdomssektionen innan han inför säsongen 2016 tecknade A-lagskontrakt. Nästan åtta år senare står det klart att han kommer att lämna klubben.

– Det finns många jag vill tacka för mina 7,5-8 år i klubben. Alla från Jonas Ohlander [ungdomsansvarig], som tog hit mig, till väldigt duktiga tränare som hjälpt mig att utvecklas, bland andra Erik Edman och Ulrik Jansson. Jag vill också tacka alla medspelare jag haft under åren. Naturligtvis riktar jag även ett stort tack till Sveriges bästa supportrar som alltid varit väldigt stöttande. Jag önskar HIF stort lycka till i Allsvenskan, säger Jonathan i ett pressmeddelande.

Huvudtränare Per-Ola Ljung lyfter fram 21-åringens lojalitet och goda karaktär.

– Jonte har på ett väldigt lojalt sätt köpt klubbens målsättning om att ta sig tillbaka till allsvenskan. Han har varit en spelare som bidragit till bra träningsmiljö och varit lojal för de uppgifterna som lagts framför honom. I hans situation krävs mycket karaktär, vilket han visat. Han har kämpat och bidragit för att drömmen om allsvenskan ska bli verklig. Framför allt har han med väldigt god karaktär krigat för att slå sig fram trots en hård konkurrenssituation, säger huvudtränaren i ett pressmeddelande.

Thierry Zahui anslöt till klubben under sommarens transferfönster då han tecknade ett korttidsavtal. Förutom träningsmatcher hann ivorianen göra en cupmatch och en seriematch för klubben.

– Jag lämnar en fantastisk grupp människor i HIF. Stort tack till alla i laget och supportrarna för denna tid. Jag lärde mig mycket av både medspelarna och tränarna och det uppskattas väldigt mycket. Det var inte helt enkelt att komma hit från Landskrona men alla har tagit emot mig bra och välkomnat mig in i HIF-familjen. Nu hoppas jag att HIF gör en bra säsong i allsvenskan och önskar dem stort lycka till, säger Thierry i ett pressmeddelande.

Per-Ola Ljung om Thierry:

– Thierry har på kort tid förstått vilka utmaningar detta lag ställts inför och på ett lojalt sätt bidragit till gruppens möjligheter att ta sig tillbaka till allsvenskan. Han har alltid tränat hårt, visat bra karaktär och stöttat laget i alla sammanhang, säger ”Peo” i ett pressmeddelande.

 

Foto: Helsingborgs IF

Relaterade artiklar

Back to top button
Close