NyheterTennis

Fair Play vann derbyt mot Helsingborg med 6-0

Regerande svenska mästarlaget Fair Play TK tog emot lokalrivalen Helsingborgs TK i vad som även var en tidig seriefinal. Särskilt spännande blev det dock aldrig i damernas elitserie. Fair Play vann med 6-0.

Cornelia Lister vann både förstasingeln och förstadubbeln.

– Vi var mycket laddade inför dagens Skånederby i den på förhand svåra matchen mot Helsingborg. Alla i laget lyckades få ut maximalt av sin förmåga och jag är supernöjd med laginsatsen och segern i matchen. Nu skall det tränas och laddas inför lördagens bortamatch mot Enskede, säger lagledaren och tränaren Mervana Jugic-Salkic i ett pressutskick.

I förstadubbeln spelade Cornelia Lister och Malene Helgö mot Helsingborgs Emilie Francati och Maria Jespersen. Fair Play-paret bröt serve direkt och spelade sedan hem setet efter fin dubbel med setsiffrorna 6-2. I andra set tog Fair Play igen ett tidigt break, men via no-ad i det fjärde gamet bröt Helsingborgsparet tillbaka. Paren följdes sedan åt i ett jämnt set fram till 5-5 & 40-40. Fair Play-paret vann den viktiga no-ad bollen och servade sedan hem matchen i nästa game via ytterligare en spännande no-ad boll. Matchen slutade 6-2 7-5 till Fair Play. På andradubbeln ställdesSydney Berlin/Kajsa Rinaldo Persson för Fair Play mot Agnes Gustafsson/Elin Vilén från Helsingborg. Sydney och Kajsa tog vid där de slutat i sina tidigare matcher och gjorde processen kort med Helsingborgsparet i första set som vanns med klara 6-1. Fair Play-paret har verkligen imponerat inledningsvis i serien, och med ett självförtroende på topp gick Sydney och Kajsa inte att stoppa för dagen. Andra set gick även det till hemmalaget, och slutsiffrorna skrevs till 6-1 6-0.

I förstasingeln ställdes återigen Cornelia Lister och Emelie Francati mot varandra. Cornelia tog med sig sitt fina spel från dubbeln och spelade ett fantastiskt första set som vanns med 6-1. Cornelia spelade riktigt stabilt  matchen igenom och vann sin match efter underhållande spel med 6-1 6-3. På andrasingelnspelade Malene Helgö mot Helsingborgs Maja Radenkovic. Första set var välspelat och jämnt inledningsvis. Vid ställningen 2-2 växlade Fair Plays Malene Helgö upp tempot och tog tre raka game fram till 5-2 innan Radenkovic replikerade med att bryta Helgös serve fram till 5-3. Hemmaspelaren lyckades ändå stänga setet med siffrorna 6-3. I andra set spelade Helgö ut mer och mer, och visade vilken fin tennis hon kan spela. Sex raka game innebar 6-0, och till slut 6-3 6-0 till Fair Play.

Karen Barritza spelade för hemmalaget på tredjesingeln mot Helsingborgs Elin Vilén. Karen spelade sin vana trogen tungt och disciplinerat, och hemmapubliken fick se henne ta hem första set med 6-2. Elin Vilén hittade aldrig något motdrag till Karens tempostarka och säkra spel, och matchen slutade 6-2 6-1. Påfjärdesingeln spelade Kajsa Rinaldo Persson för hemmalaget. Hon mötte Helsingborgs Maria Jespersen, som direkt fick känna på Kajsas tunga serve och grundslag. Första set tog Rinaldo Persson hem övertygande med siffrorna 6-1. Kajsa fortsatte i andra set som i det första och ryckte fram till en 4-1 ledning innan Helsingborgsspelaren började arbeta sig tillbaka  in i matchen. Till slut lyckades ändå Kajsa vinna andra set med 7-5 mot en vilt kämpande Jespersen. Siffrorna blev 6-1 7-5 till Fair Plays favör. När Kajsa slog in matchbollen innebar detta att Fair Play hade vunnit denna tidiga seriefinal med övertygande 6-0.

Fair Play TK-Helsingborgs TK 6-0
S1: Cornelia Lister-Emelie Francati 6-1 6-3
S2: Malene Helgö-Maja Radenkovic 6-3 6-0
S3: Karen Barritza-Elin Vilén 6-2 6-1
S4: Kajsa Rinaldo Persson-Maria Jespersen 6-1 7-5
D1: Cornelia Lister/Malene Helgö – Emilie Francati/Maria Jespersen 6-2 7-5
D2: Sydney Berlin/Kajsa Rinaldo Persson – Agnes Gustafsson/Elin Vilén 6-1 6-0

Helsingborgs TK

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close