IshockeyMalmö Redhawks

Redhawks först i Sverige med digitalt analysverktyg

Som första ishockeyförening i Sverige, har Malmö Redhawks påbörjat implementering av den digitala idrottsplattformen SAP SportsOne, som utformats för att hjälpa klubbar och organisationer att digitalisera sin verksamhet och ta vara på värdefull information.
– Med SAP Sports One spetsar vi till verksamheten ytterligare, säger Jens Hemström i ett pressmeddelande.

Den nya molnbaserade, integrerade plattformen fungerar även i mobilen. Tjänsten gör att Malmö Redhawks kan integrera all idrottsdata och därigenom få viktiga insikter och analyser.

– Vårt otvetydiga fokus är att vara bäst på spelarutveckling, säger Jens Hemström, Affärsutvecklingschef på Malmö Redhawks och ansvarig för SAP Sports One. Kompetensen och arbetsmetodiken i klubbens sportteam är redan på toppnivå och bygger på professionalism, tålamod och långsiktighet. Med SAP Sports One spetsar vi till verksamheten ytterligare med innovation och nytänkande samtidigt som vi tänker långsiktigt genom att säkerställa att den samlade kunskapen och informationen finns kvar i klubben över tid, säger Hemström.

– Vi är glada att Redhawks har valt Capgemini och SAP för att implementera en helt ny digital plattform för prestationsförbättring, säger Fredrik Hedlund, Head of Busines Solutions i Capgemini. Detta är den första av flera sportsimplementeringar med SAP. Vi är mycket stolta över att SAP har valt oss som partner för Sports One-implementeringar i framtiden, säger Hedlund.

– När SAP lanserade SAP Sports One 2015, var ishockey en av de första idrotterna som såg stora fördelar med en smart och enkel lösning, som ger nödvändiga analyser. Vi älskar den entusiasm laget och personalen i Malmö Redhawks visar den här digitala resan, och vi är stolta över att få stötta dem framåt, säger John Gunnarson, Head of SME Business hos SAP Svenska, som själv är ishockeysupporter och utövare.

Foto: PETTER ARVIDSON / Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close