FotbollLunds BKMalmö FFNyheter

Tvåtusen biljetter sålda på två dagar till LBK:s cupmatch mot MFF

Lunds BK hoppas fortfarande att det blir fullt hus på Klostergårdens IP i cupmatchen mot MFF på torsdag nästa vecka.

– Det blev i alla fall en rivstart på försäljningen. Vi har ju fått låna MFF:s biljettsystem och på två dagar såldes det 2 000 biljetter, berättar Lunds BK:s sportchef Bosse Cronqvist.

Maxkapaciteten på arenan till just den här matchen är 3 650 åskådare, det är vad tillståndet medger. Några biljetter kommer heller inte att säljas i samband med insläppet vid matchen.

– Några av våra åskådare är kanske vana vid att köpa biljett vid entréerna. Det går inte nu.

– Vi hoppas dock att det snabbt ska ticka på och bli helt fullt. Vädret fortsätter ju att vara perfekt för höstfotboll och det är en viktig match för MFF. Dels för att man ska avancera i cupen och nå gruppspelet, dels för att den kommer före Europa League-matchen mot Genk. Och för oss är det en härlig utmaning. Klostergården är dessutom en arena där man kommer nära spelet med bara sex meter mellan läktarna och planen, säger Bosse Cronqvist.

För LBK blir det även sista matchen med tränaren Stefan Jansson. Han har varit både ungdomsansvarig och A-lagstränare. I fortsättningen ska han koncentrera sig på ungdomssidan och en ny seniortränare rekryteras.

– Stefan har jobbat 75 procent med ungdomarna. Nu ska han vara ansvarig för alla våra lag från U19 och nedåt och de är väldigt många. Därför är det helt enligt långtidsplanen att rollerna renodlas. Men i och med att matchen mot MFF kom in i schemat nu efter den ordinarie säsongen blir det ju en helt perfekt avslutningsmatch för honom, betonar Bosse Cronqvist.

Och en bra sista matchen för säsongen för Lunds BK. Publiksnittet på hemmaplan för LBK i årets division 1 södra låg på 272 åskådare.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

Nordicbet har tagit fram ett specialodds på 8.00 på resultatet 3-0 till MFF.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close