NyheterTennis

6-0-segrarna ramlar in för Fair Play TK i Elitserien

Veckan började med att Fair Play TK vann med 6-0 över Helsingborgs TK i damernas elitserietennis. I kväll var det herrlagets tur att vinna med 6-0. Mot Upsala TK hemma i Malmö.

– Vi är otroligt nöjda och glada med starten på årets elitserie. Nu gäller det att blicka framåt och försöka prestera lika bra i våra bortamatcher. Närmast spelar vi mot SALK på bortaplan och det kommer inte bli någon lätt uppgift, men vi kommer vara redo, menar Robin Borg, lagledare i Fair Play TKs elitserielag i ett pressutskick.

På förstadubbeln gjorde Florian Lakat debut för Fair Play.

Han spelade tillsammans med Filip Bergevi, som var med mot Örebro i premiären. De ställdes mot Upsalas Daniel Berta och Lucas Renard, som började bäst. Upsalaparet servade lite bättre än Fair Play-spelarna i första set, och tack vare fina passerslag av framförallt Berta lyckades bortalaget gå upp till en 5-2 ledning, innan Fair Plays Bergevi/Lakat lyckades bryta tillbaka. I nästkommande game blixtrade Upsalaparet till igen, och tog hem första set med 6-4. Bergevi/Lakat jobbade upp bra energi emellan sig och öppnade andra set med att bryta Renards serve. Efter bra reaktioner av Lakat framme vid nät, och stabilt baslinjespel från Bergevi lyckades de sedan hålla serven i ett kritiskt game fram till 3-1. Vid ställningen 5-4 till hemmalaget plockade Lakat fram fyra fina förstaservar som Bergevi kunde dra nytta av framme vid nät och säkrade setsegern med 6-4. I matchtiebreaket ryckte Fair Play direkt med ett fina returer och två raka serveess. Hemmaspelarna lyste av självförtroende och spelade, trots en sen upphämtning av Upsala, hem setet med 10-6. Slutresultatet skrevs till 4-6 6-4,1-0 (10-6).

André Göransson/Pablo Figueroa fick förnyat förtroende för hemmalaget på andradubbeln och de mötte Boy Westerhof/Marcel Zimmerman. I början följdes paren åt, men efterhand tog Fair Play-spelarna över framme vid nät, och lyckades tack vare fint nätspel och hårda passeringar vinna första set med setsiffrorna 6-2.  Figueroa/Göransson fortsatte att serva stabilt, och satte press på sina motståndare genom fina returer och bra täckning framme vid nät. Andra set vanns också av Fair Play, och matchen slutade 6-2 6-1.

Florian Lakat tog med sig självförtroendet från dubbeln in i sin singelmatch mot Upsalas Boy Westerhof. Förstasingeln stod och vägde lite i dom första gamen, men via ett par Upsala-misstag och stadigt baslinjespel från Lakat så kom breaket i Fair Plays favör. Det dröjde dock inte länge förrän rollerna var ombytta, och matchen var helt jämn igen. Vid 6-6, och tiebreak, visade Lakat upp hela registret. Efter att ha slagit vinnare till höger och vänster satte hemmaspelaren punkt för tiebreaket med ett serve-ess, siffrorna blev 7-6 och 7-0 i tiebreaket. Matchen var jämn även i andra set, och Lakat fick fortsatt många poäng på sin fina serve. Andra set gick också till tiebreak, och även denna gången var Lakat som bäst när det gällde. Han vann detta efter en stark insats med 7-5. Matchen vanns av Lakat med 7-6 7-6.

På andrasingeln spelade Filip Bergevi med tunga grundslag och bra fokus när han direkt tog kommandot mot Upsalas Lucas Renard. Renard spelade också bra tennis, men lyckades inte komma åt Bergevi i hans serve, och första set gick till hemmalaget med 6-4. Bergevi tog ett tidigt break i andra set, och spelade sedan koncentrerat när han lyckades hålla sin serve genom hela andra set. Vid 5-4 i andra set visade Bergevi vilken matchrutin han skaffat sig, när han helt utan nerver servade hem matchen blankt. Slutresultatet blev 6-4 6-4 i en välspelad och spännande match.

I den tredje singeln spelade Fair Plays André Göransson mot Upsalas Daniel Berta. Både Berta och Göransson är kända för att spela väldigt sevärd tennis, och matchen höll mycket riktigt högt underhållningsvärde och fin tennis. André Göransson spelade mer effektivt, och i en kombination av stenhårda returer och mjuka undanläggningar tog han hem första set med 6-2. Göransson, stärkt av sitt fina spel i dubbeln, fortsatte att spela ett bra och aggressivt spel varvat med finess. Andra set vanns av hemmaspelaren med 6-1, vilket gav slutresultatet 6-2 6-1 till Göransson.

Fjärdesingeln innebar en debut i årets serie för Fair Plays Isak Arvidsson. Han mötte Marcel Zimmermann från Upsala. Arvidsson började matchen lite tveksamt, samtidigt som Zimmerman gjorde det bra och tog en tidig ledning. Isak spelade upp sig efter hand och blev mer aggressiv i sin tennis. Första set var dock förlorat med 6-3 till Upsala TK.  I andra set var det Arvidsson som styrde matchen, och hans mer aggressiva spel gav utdelning i form av setvinst med 6-3. Arvidsson visade rutin och kyla i matchtiebreaket, som han vann i stor stil med 10-6. Matchvinsten gick till Fair Play med 3-6 6-3 10-6.

Foto: Fair Play TK

Fair Play TK-Upsala TK 6-0
D1: Florian Lakat/Filip Bergevi-Lucas Renard/Daniel Berta 4-6 6-4 10-6
D2: André Göransson/Pablo Figueroa-Boy Westerhof/Marcel Zimmermann 6-2 6-1
S1: Florian Lakat-Boy Westerhof 7-6 7-6
S2: Filip Bergevi-Lucas Renard 6-4 6-4
S3: André Göransson-Daniel Berta 6-2 6-1
S4: Isak Arvidsson-Marcel Zimmermann 3-6 6-3 10-6

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close