skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheter

Jack Majgaard Jensen återvänder till Lunds BK

Lunds BK har gjort klart med Jack Majgaard Jensen som ny tränare. Därmed återvänder den 45-årige dansken till klubben han för cirka tio år sedan tränade i fem säsonger.

– Vi har väl känt på varandra ett par gånger sedan dess, men nu var vi mogna för varandra igen. Det ska bli kul och Lunds BK är en klubb jag känner för och som jobbar som jag vill med att kunna fylla på med talanger underifrån, säger Jack Majgaard Jensen, och berättar att han regelbundet sett laget de senaste åren.

– Nu i höst blev det inte så mycket eftersom jag var i Landskrona, men i våras såg jag dem hela tiden och jag brukar alltid titta på LBK när jag har möjlighet.

Hur tycker du att laget presterade i år?

– Riktigt bra. Min företrädare Stefan Jansson har gort ett kanonjobb när han först förde upp laget till division 1 och sedan etablerade det där. Lunds BK är numera ett stabilt division 1-lag. Jag tycker att laget levde upp till vad man hade rätt att förvänta sig.

Stefan Jansson blir kvar i klubben som ansvarig för ungdomssidan från U19 och nedåt. Därför kommer han och Jack Majgaard Jensen att ha ett nära samarbete. Jensen blir tränare och sportchef för A-laget, Jansson akademiansvarig och Bosse Cronqvist klubbdirektör – eller VD om man vill prata storklubbsspråk.

– Jag vill gärna satsa på och utveckla unga spelare från de egna leden och det är jättebra att veta att Stefan kommer att fortsätta där.

Hur mycket är sig likt i klubben sedan du var där förra gången?

– Stämningen och miljön känns som densamma. Sedan har man ju fått en ny fin arena som verkligen ser bra ut. Jag fick hålla tillgodo med gamla Klostergården och naturläktare.

När börjar du din anställning i Lunds BK?

– Den 1 januari 2019.

Och hur långt kontrakt har du skrivit?

– Ett år. Vi känner på varandra så att det garanterat blir rätt. Men jag är långsiktig i mitt arbete och har den ambitionen här också, säger Jack Majgaard Jensen.

Sista matchen för Stefan Jansson blir på torsdag den 22 november när MFF kommer på besök i Svenska Cupen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close