skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyNyheterRedhawks

Nattsvart för Redhawks – storförlust i Skellefteå

Slarvigt spel och utvisningar sänkte Malmö Redhawks i Skellefteå Arena.  En annan faktor – en vital sådan – till kvällens slutresultat var att det endast verkade finnas ett lag på banan. Detta var en match som Redhawks och dess anhängare helst vill glömma.  

Andra mötet under denna vecka lagen emellan när Malmö reste norrut till Skellefteå. Christopher Nihlstorp ersatte Oscar Ahlsenfelt i Redhawks mål. Malte Setkov och Kim Rosdahl var åter med i matchtruppen.

En intensiv första period var startskottet för detta möte i Skellefteåkraft Arena. Intensivt, mycket duellspel och ett ett par utvisningar. Malmö lyckades få med sig ett par powerplay:s – men utan att få in pucken.

Han lämnade Redhawks inför säsong – och nätade ikväll. Robin Alvarez bröt isen i och med sitt 1-0 i den första perioden. Foto: Bildbyrån

Samtidigt tillät Redhawks Skellefteå att spela 5 mot 4 vid några tillfällen. Och det var i just boxplay som Malmö skulle få se hemmalagets ledningsmål komma. ”Släkten är värst”, brukar det heta, och så löd receptet även idag. Efter 15 minuters spel tog Skellefteå till vara på sitt övertag i manskap. Robin Alvarez, som lämnade Malmö inför denna säsong, tog sig in i ”slottet” och tryckte upp pucken i nättaket till 1-0, Skellefteå.

16:52. Andreas Wingerli kunde sno åt sig pucken efter slarv från Malmös backar, bryta igenom och sätta 2-0 till hemmalaget Skellefteå.

Vid underläge 2-0 var det faktiskt Malmö som hade haft de flesta målchanserna. Men det är som bekant inte skottstatistiken som avgör hockeymatcher…

Malmö var rejält tillbakatryckta i den andra perioden. Ett hårt jobbande Skellefteå – samt Malmös oförmåga att hålla sig ifrån utvisningsbåset – såg till detta. 14-1 i skottstatistik efter 10 minuter in i andra var ett kvitto på de svartgulas dominans.

Med 6:27 kvar av mittenperioden kom så också 3-0-målet. Bud Holloway tog jobbet mot Redhawks backar, varpå  Skellefteå-forwarden kunde sno åt sig pucken, finta bort Nihlstorp och sätta matchens tredje mål.

En kväll att glömma för Christopher Nihlstorp och hans Malmö Redhawks. Foto: Bildbyrån

I början av den tredje perioden small det två gånger inom en kort period bakom Nihlstorp i Redhawks-målet. Edwin Hedberg och Joakim Lindström – så hette målskyttarna, som under kort tid, såg till att ställningen utökats hela 5-0. Detta med mer än kvarten kvar att spela.

Ett uppgivet Malmö fick kort därefter även se 6-0-målet sätta. Skellefteå, med självförtroende och inte speciellt mycket att förlora, kunde spela ut på ett bekvämt sätt. Hemmapubliken bjöds på en behaglig kväll.

Slutresultatet skrevs till slut till hela 9-0. En kollektiv genomklappning av Redhawks, som åkte på en av de största förlusterna på flera år i SHL.

– Jag hatar att förlora, och det gör vi idag. Det är bara att komma igen, konstaterade Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, efter matchen.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close