Ängelholms FFFotbollNyheter

Alexander Tengryd lämnar Ängelholms FF

Efter ett år i föreningen lämnar nu Alexander Tengryd sin tjänst som huvudtränare i Ängelholms FF. Detta offentliggjordes under fredagen. Beslutet om Tengryds resignation ska vara gemensamt taget mellan honom och ÄFF. 

Resultatet av årets säsong stod inte i paritet med de förväntningar som Ängelholms sportsliga ledning hade inför. ÄFF åkte ur Division 1 Södra och kommer därmed spela i Division 2 kommande säsong. Under säsongens slutfas anlitades bland annat Henrik Larsson för att försöka vända på skutan. Men de yttre medlen till trots blev detta ingen lyckad säsong för Ängelholm.

– Beslutet är gemensamt. Vi kommer nu att dra igång rekrytering av en ny tränare, Alexander kommer vara kvar i föreningen under en tid för att jobba med försäljning. Det finns ingen konflikt mellan klubben och Alexander utan detta är ett gemensamt beslut som vuxit fram. Vi vill önska Alexander all lycka till med framtida uppdrag, säger ÄFF:s ordförande, Mikael Modig, till klubbens hemsida.

Alexander Tengryd kom till Ängelholms FF från Helsingborgs IF 2017. Klubbarna hade haft ett samarbetsavtal under en period – och steget blev därav naturligt. Så här säger den nyss avgångne tränaren efteråt.

– Jag vill rikta ett stort tack till spelare och ledare som har jobbat hårt under året. Vi har gjort många bra saker under 2018. Vi har i stora drag spelat den fotboll som Ängelholms FF vill representera genom nyfikna och talangfulla ungdomar som kommer från dem egna leden och ifrån närområdet. Däremot lyckades vi inte med det primära att behålla vår division 1 status.

– I och med det negativa resultatet så känner jag att det är bättre att föreningen fortsätter på sin strategi med en ny tränare som kan lyfta laget igen – med ny kraft och energi. Mitt år i Ängelholms FF är det absolut nyttigaste tränar år som jag haft både ur ett förenings- och sportsligt perspektiv, avslutar Alexander Tengryd.
Joel Ask
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close