IK PanternIshockeyNyheter

Ny förlust när Pantern tappade ledning

Inför kvällens match hade pantern endast vunnit 3 av de 8 matcher man spelat på hemma-is. Mot Karlskrona såg det ut att gå hemmalagets väg – men momentet tappades, humöret tappades och därefter tappades också matchen. Det blev ny förlust hemma i Rosengårds ishall. 

Pantern inledde övertygande och var det bättre laget under den första perioden.

12:18 1-0 till Pantern efter att Oliver Larsen skickat iväg ett hafsigt skott, som lyckades hitta vägen in i mål.

Oliver Larsen var het i den första perioden. Två mål på två minuter för den danske backen. Foto: Bildbyrån

Inte ens två minuter senare slog Larsen till på nytt. En soloräd från egen zon, några snabba dragningar och en backhand senare var ställningen 2-0 till Pantern.

En väl genomförd första period av hemmalaget Pantern. Aggressiv press och ett allmänt högt tempo skakade Karlskrona, som inte hade speciellt mycket att sätta emot.

Pantern inledde den andra perioden som man genomfört den första: på ett övertygande sätt. Men ändå var det Karlskoga som skulle få måljubla efter knappa 4 minuters spel.

Kort därefter skulle kvitteringen komma. Slarv i Pantern renderade i att KHK:s Viktor Liljegren hamnade fri, ett läge han tog till vara på. 2-2 och nu var det Pantern som darrade på repen.

När klockan nästan tickat upp på 12 minuters spel hade Karlskrona fullbordat sin vändning. 3-2 till bortalaget. Det spel som Pantern visade upp i första perioden syntes inte till i andra. Att där och då klandra laget för att spela dåligt var att ta i, men tydligt var att man bjudit in KHK I matchen igen.

Den tredje perioden bjöd publiken på 3 mål inom de första 4 minuterna. När målkavalkaden lagt sig var ställningen 3-5.

Ju längre tiden gick desto grinigare blev man i Pantern-läget. Utvisningarna avlöste varandra, vilket hämmade lagets chanser att skapa liv i matchen.

Tung förlust för Pantern, som tappade ledning till förlust. Foto: Bildbyrån

Matchen slutade med 3-5-förlust för Pantern. Besvikna ska man vara. Den första perioden var väldigt bra, men därefter viker man ner sig och ger bort matchen till Karlskrona.

Förlusten var Panterns 5:e på dem 6 senaste matcherna.

Panterns målskyttar: 1-0, Oliver Larsen(12:18). 2-0, Oliver Larsen(14:08). 3-4, Lukas Haudum(42:59).

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close