FotbollNyheterTrelleborg FF

Winqvist petas som TFF-tränare – ny sportchef ska rekryteras

Efter degraderingen till Superettan har Trelleborgs FF beslutat att göra stora förändringar i organisationen. Patrick Winqvist kommer inte att fortsätta som huvudtränare och Mattias Kronvall (bilden) som varit både sportchef och klubbdirektör ska i fortsättningen enbart vara klubbdirektör.

Det betyder att en ny sportchef måste rekryteras. Ny huvudtränare blir tills vidare Kristian Haynes. Hans jobb som sportchef på ungdomssidan tas över av Andreas Green, som tidigare varit koordinator för de äldre ungdomslagen på pojksidan.

– Vi har jobbat med den här förändringen ett tag nu och för min del var det ohållbart att jobba både som sportchef och klubbdirektör. Dels personligen med tanke på belastningen, dels för klubben. Det är två 100-procent-jobb som behöver särskiljas, poängterar Mattias Kronwall.

Har klubben blivit lidande av att du haft båda jobben?

– Svårt att säga, men i vissa fall kan det mycket väl vara så.

Var det självklart för dig att det var som klubbdirektör du skulle fortsätta?

– Det växte fram så.

I väntan på att en ny sportchef ska anställas jobbar Mattias Kronwall för fullt även med den biten och han betonar att mycket av arbetet med truppen redan är gjort. TFF behöver spara – man räknar med att omsättningen i Superettan blir 17 miljoner kronor lägre än året i Allsvenskan – och en av posterna blir att minska antalet spelare i truppen.

I år har TFF haft 30 kontrakterade spelare. Det lär blir ett halvdussin färre 2019.

– Ottar Magnus Karlsson och Johannes Johansson har ju redan lämnat. Just nu har vi 18 spelare under kontrakt. Sedan får vi titta på vad vi behöver. 30 kan tyckas vara mycket, men där finns även ett par ungdomar med som vi lånade ut till Kristianstad FC och vi kände att vi behövde agera under fönstret för att ta chansen att stanna kvar. Men det kommer att bli färre spelare i truppen nästa år, konstaterar Mattias Kronwall.

Kristian Haynes kommer alltså att ha huvudansvaret när TFF-seniorerna startar träningen igen på torsdag. Om det blir en permanent lösning är för tidigt att säga, liksom vem som ska få det lediga sportchefsjobbet. Patrick Winqvist har kontrakt med Trelleborgs FF i ytterligare två år. Vad som ska hända där är heller inte bestämt.

– Vi har lyft honom som huvudtränare. I övrigt kommer vi att diskutera saken i lugn och ro, säger Mattias Kronwall och betonar att Andreas Green får en viktig roll i sitt nya uppdrag som sportchef på ungdomssidan.

– Våra U19- och U17-lag har blivit allt bättre, liksom lagen bakom. Det har redan synts i rekryteringen från de egna leden och det kommer att bli ännu mer betydelsefullt i framtiden.

Lånet av Marko Johansson från Malmö FF går ut. Har du hunnit prata med MFF om vad som ska hända där?

– Det har vi inte gjort än.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close