NyheterTennis

Fjärde raka segern för Fair Play i damernas elitserie

Det blev en tuff match när Fair Play TK mötte Enskede på bortaplan i damernas elitserie. Men till slut vann Malmölaget med 4-2, tog den fjärde raka segern och toppar tabellen.

Enskede har förstärkt med två Fed Cup-meriterade spelare inför årets serie, Ana Vrljic och Pemra Ozgen, och inget lag går säkert med dessa två starka spelare i laget. De vann också sina singlar, men Fair Play vann resten.

–  Det var en fantastisk laginsats som avgjorde idag och att vi lyckades vinna båda dubblarna var avgörande. Vi vet att det är svårt att vinna många singlar emot oss, eftersom vi har så bra spelare på alla positioner. Idag var det verkligen teamwork och nu gäller det att ladda batterierna mot SALK, som väntar på bortaplan på onsdag, säger en trött men nöjd Mervana Jugic Salkic, lagledare i Fair Play i ett pressutskick.

Fair Plays Malene Helgö/Cornelia Lister fick det tufft mot Ozgen/Vrljic på förstadubbeln och förlorade första set med 6-3. Fair Play-paret spelade dock stor dubbel i resten av matchen och lyckades vända och vinna med 3-6,6-3,1-0(10-6). På andradubbeln fortsatte Kajsa Rinaldo Persson/Sydney Berlin sin vinstrad och övertygade återigen när de avfärdade Enskedespelarna Rebecca Gustafson/Julia Herlogsson i raka set med klara 6-1, 6-1.

Dubblarna visade sig väldigt viktiga, då båda lagen delade på singelvinsterna. De två första singlarna gick rättvist till Enskede, när Ana Vrljic och Pemra Ozgen vann sina matcher i raka set. Karen Barritza och Kajsa Rinaldo Persson tog dock på ett säkert sätt hem tredje- och fjärdesingeln till gästerna och detta innebar 4-2 totalt i lagmatchen och den fjärde raka lagsegern för Fair Play i Elitserien.

Enskede LTK-Fair Play TK 2-4
D1:Ana Vrljic/Pemra Ozgen-Cornelia Lister/Malene Helgö 6-3,3-6,0-1(6-10)
D2:Rebecca Gustafson/Julia Herlogsson-Kajsa Rinaldo Persson/Sydney Berlin 1-6,1-6
S1:Pernra Ozgen-Cornelia Lister 7-6,6-1
S2:Ana Vrljic-Malene Helgö 6-0,6-4
S3:Paulina Milosavljevic-Karen Barritza 3-6,3-6
S4:Julia Helgesson-Kajsa Rinaldo Persson 1-6,1-6

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close