IshockeyNyheterRedhawks

Sylvegårds hattrick bäddade för seger

Efter debaklet mot Skellefteå senast skulle Redhawks försöka studsa tillbaka. Och som man gjorde. Under Eftermiddagen stod man för en övertygande seger när Timrå lades på rygg i Malmö Arena. Emil Sylvegårds tre fullträffar såg till att knocka bortalaget. 

Redhawks var det bättre laget i den första perioden. Man vann skotten med stor marginal – mot ett Timrå som knappt skapade något framåt.

I period nummer två fick Malmö till slut hål på Timrå. Efter 11 minuter in i andra bröt Martin Janohls dödläget, då denne smällde in en retur på ett skott skjutet av Stefan Warg.

Knappt två minuter senare dubblades Malmös målskörd. Denna gång var det Emil Sylvegård som noterades. Hur? Jo, så här: Komarek vann teckningen i timrås zon, Tobias Ekberg sköt och skottet styrde via Sylvegårds rygg och in i mål. Drömminuter för Redhawks, visst, men late hade verkligen spelat ihop till detta.

Malmö höll 2-0 perioden ut och befäste sin position som matchens bästa alg. Återigen hade man hållit Timrå på avstånd – och genomfört en fin period, med målutdelning.

Den tredje perioden hann knappt börja innan Timrå skulle ta sig in i matchen målmässigt. 42 sekunder hann gå innan bortalaget, i 5 mot 4-spel – reducerade. Pucken kom studsande i mitten av Malmös zon – där klippte Rickard Palmberg till. Slagskottet letade sig upp i krysset och förkunnade ställningen i matchen 2-1.

Timrå spelade upp sig i den tredje perioden. Målet gav bortalaget en extra boost, och Redhawks en mindre harmonisk försvarsuppgift.

Emil Sylvegård blev matchvinnare med sina tre mål. Foto: Bildbyrån

Men Redhawks skulle slå tillbaka. I matchens sista minuter – i powerplay-spel – skulle Emil Sylvegård göra sitt andra mål för kvällen. Christoffer Forsbergs hårda slit framför mål bäddade för att Sylvegård kunde trycka in 3-1-målet.

Timrå tog ut målvakten i ett sista desperat drag för att försöka skapa liv i matchen. Men man kom aldrig nära. istället skulle Malmö sätta spiken i kistan – i öppet mål. Och vem om inte Emil Sylvegård?! Hattrick för Redhawks nummer 51 denna kväll.

Matchen slutade 4-1. Ett styrkebesked av Malmö att kunna studsa tillbaka på ett så pass övertygande sätt, efter storförlusten senast.

Emil Sylvegård leder segerfirandet tillsammans med fansen. Foto: Bildbyrån

Segern innebär att Malmö klättrar till en tredjeplats. Nästa match är redan på tisdag, då laget reser till Schweiz för att möta SC Bern.

Dagens målskyttar i Malmö Redhawks: 1-0, Martin Janolhs(31:17). 2-0, Emil Sylvegård(33:10). 3-1, Emil Sylvegård(58:19). 4-1, Emil Sylvegård(59:31)

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close