NyheterTennis

Fortsatt full pott för Fair Plays herrlag

Fair Play TK vann den tredje raka segern i herrarnas elitserie i tennis. Den här gången reste Malmölaget till Stockholm och besegrade SALK med 4-2.

Hittills har Fair Play TK spelat sju matcher i damernas och herrarnas elitserier. Resultat: sju segrar.

– Idag tog vi oss igenom en väldigt tuff bortamatch. SALK gjorde det svårt för oss, men i slutändan avgjorde vår jämnhet och styrka på samtliga positioner. Vi ser nu fram emot att spela på hemmaplan på onsdag, då Allmänna TK Lund står för motståndet, säger lagledaren Robin Borg i ett pressutskick.

Filip Bergevi/Florian Lakat övertygade i förstadubbeln och vann i två raka set mot SALKs Karl Friberg/Jonas Eriksson Ziverts. På andradubbeln var det jämnt, och bortalagets Pablo Figueroa/André Göransson fick till slut acceptera säsongens första förlust tillsammans efter att ha förlorat första set i tiebreak och sedan matchen i matchtiebreak mot Milos Sekulic/Andreas Bjerrehus.

I singlarna visade Fair Play varför laget är svå svårt att besegra och tog hem tre av fyra singlar efter vinster av Pablo Figueroa, André Göransson och Filip Bergevi. Bergevi vann efter en mycket jämn match i ett avgörande match-tiebreak (11-9). Florian Lakat förlorade mot Karl Friberg.

De övriga lagen med full pott i elitserien är GLTK och Elfsborg.

Foto: Fair Play TK

SALK-Fair Play TK 2-4 
D1:Jonas Eriksson Ziverts/Karl Friberg-Filip Bergevi/Florian Lakat 5-7 0-6
D2:Andreas Bjerrehus/Milos Sekulic-André Göransson/Pablo Figueroa 7-6 2-6 10-6
S1:Karl Friberg-Florian Lakat 7-6 6-2
S2:Jonas Eriksson Ziverts-Filip Bergevi 3-6 6-3 9-11
S3:Carl Gustafsson-André Göransson 2-6 2-6
S4:Karl Fredrik Utheim-Pablo Figueroa 0-6 0-6

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close