Bara GIFFotbollNyheter

Bara GIF:s nye tränare: “Känns som jag hittat hem”

Ny i Bara GIF ska Fredrik Sundblad leda klubben in i nästa säsong – och mot nya höjder. Tack vare gemensamma kontakter blev tränarjobbet hans, i klubben han redan fattat stort tycke för. För Skånesport.se berättar Fredrik Sundblad om sina första intryck efter ankomsten till Bara GIF. 

Fredrik Sundblad vid presentationen av honom som ny Bara GIF-tränare. Foto: Bara GIF

Hur är känslan att ta över Bara GIF?

– Jag har representerat en del fina föreningar. Inte minst Södra Sandby IF, som ligger mig varmt om hjärtat. Men det känns ändå lite som att jag har hittat hem, trots att jag aldrig tidigare varit aktiv i Bara GIF. Jag har nämligen föjt klubben och A-laget på nära håll i många år eftersom jag bor i Bara.
Bemötandet har varit jättefint och välkomnande, både från spelare och andra aktiva i föreningen.
Det är alltså en väldigt go känsla att få vara en aktiv del av föreningen och laget.

När fick du kontakt med klubben?

– Jag minns faktiskt inte riktigt när första kontakten togs. Men det skedde märkligt nog genom att en arbetskamrat till mig ringde upp sin man Robert Nielsen (styrelseledamot) och berättade att jag inte hade något uppdrag kommande säsong. Efter ett par intervjuer var det klart. Så det tackar jag henne för!

Vad har du för relation med klubben sedan tidigare?

– Jag bor cirka hundra meter från planen och har därför varit och tittat på A-lagets hemmamatcher så ofta jag kunnat under många år. Min son spelar i Bara GIF P-2011 och min dotter har tidigare spelat fotboll i föreningens flicklag. Så jag har spenderat en del tid på Bara IP.

Berätta om din tränarkarriär.

– Jag har varit ungdomstränare under 11 år i Eriksfälts FF, Södra Sandby IF och Malmö FF. Som seniortränare har jag varit i Södra Sandby IF, Harrie FF, Veberöds AIF, Borgeby FK:s damer och Södra Sandby IF:s damer.

Beskriv dig själv som tränare.

– En ganska lugn typ som försöker ge spelarna mycket ansvar och inflytande. Jag strävar alltid efter att lyfta det positiva och inte gnälla så mycket på misstag. Det enda jag har svårt att acceptera är spelare som inte sätter laget först och ger hundra procent i träning och på match.

Vad gör du utanför fotbollens värld?

– Jag jobbar som lärare på Alfredshällskolan i Bjärred. Jag har en dotter som rider och en son som spelar fotboll och ishockey, så jag följer dem i deras idrotter så mycket jag kan. Jag följer även MFF och Redhawks med stort intresse.

Vad hoppas du och klubben att uppnå kommande säsong?

– Jag hoppas så klart att vi vinner serien! Men en rimlig målsättning är väl att vi ska sluta på en topp 5-placering. Det viktigaste är, trots allt, att vi lyckas skapa och bibehålla ett klimat där alla har roligt och trivs, då är det lättare för spelarna att utvecklas och prestera tillsammans. Och då kan vi bygga på något mer långsiktigt.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close