skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTomelilla IF

Efter degraderingen – Tomelilla erbjuds ny plats i trean

Förra säsongen spelade Tomelilla IF i division 3 – men degraderas efter kvalspel i slutet av oktober. Nu, knappt en månad senare, har klubben fått erbjudande om en plats i serien man degraderades från. Detta efter avhopp från andra föreningar. Erbjudandet tog man, vilket innebär att publiken på Tomelilla IP kommer bjudas på division 3-fotboll även nästa säsong.

Beskedet om att klubben erbjudits och tackat ja till ytterligare en säsong i division 3 är dagsfärskt. Tack vare sina prestation under kvalspelet, samt att andra klubbar dragit sig ur serien, öppnades möjligheten för TIF att fortsatt delta i trean. I Tomelilla IF-kretsar möttes nyheten med stor glädje.

– Det är fantastiskt! En tidig julklapp, säger lagledaren Kenny Nilsson till Skånesport.se.

– Det är stor skillnad på trean och fyran och vi känner att det är en nivå som vi hör hemma på. Det gör väldigt stor skillnad för hela känslan runt klubben.

Nu hoppas Tomelilla på att göra ett starkare år än förra. Möjligheten att fortsatt få spela i division 3 kan bli en våg av positivism för hela föreningen att rida vidare på.

– Vi vll behålla våra bästa spelare och spetsa till truppen lite. Det är möjligt tack vare att vi spelar i 3:an nästa säsong. Vi vill spela en fin fotboll och kriga i tabellens övre skikt, avslutar Kenny Nilsson.

 

Joel Ask

Foto: Tomelilla IF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close