skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyNyheterRedhawks

Redhawks till kvartsfinal i CHL efter seger

Malmö reste till Schweiz för att möta SC Bern i CHL-returen. Med ett positivt resultat på 4-1 i ryggen, låg vägen mot kvartsfinal öppen för Redhawks.

På planet till Schweiz fanns samma trupp som spelade mot Timrå senast med.

4-1-segern från hemmamötet innebar att Redhawks hade två mål till godo på schweizarna. En tremålsseger för dem senast nämnda skulle innebära förlängning – en större seger avancemang för Bern.

Ett intensivt, disciplinerat Malmö stod för en stark första period, som lämnade mersmak. Redhawks skapade dem flesta och bästa chanserna – och en ledning i paus för deras del hade inte varit ologisk. Oscar Ahlsenfelt hade en rätt lugn första period.

Berns förväntade anstormning i första uteblev – men kom i andra. Hemmalaget höjde tempot och hotade Redhawks allt mer. Peter Andersson, Malmös tränare, började ana oråd, och vid powerbreak vädjade han till sitt lag att öka intensiteten.

Oscar Ahlsenfelt var stabil matchen igenom och spikade igen. Foto: Bildbyrån

Malmö lyckades rida ut Berns anstormning. Fler anfall och ett uppoffrande försvarsspel var receptet bakom det.

I takt med att perioden led blev schweizarna allt grinigare, något som gynnade Malmö. Bern-spelarna – och publiken – verkade allt mer uppgivna.

Mållöst efter den andra perioden och Malmö med ena foten i kvartsfinalspelet.

Det blev till slut en rätt behaglig resa för Malmö till avancemanget. Närmare än ett par intensiva minuter i den andra perioden lyckades inte Bern skaka fram.

I slutskedet var det schweiziska laget slutkört på energi, vilket såg Redhawks skapa ett par farligheter.

När Bern, i ett sista desperat försök till dramatik, blottade kassen kunde Stefan Warg sätta matchens enda mål i tom bur.

Tiden rann ut och Malmö kunde förkunna att man, via en väl genomförd match, tagit klivet in i nästa runda av CHL-slutspelet.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close