FotbollLB07Nyheter

LB07 lyfter upp Renée Slegers som ny huvudtränare

LB07 har hittat Otto Perssons ersättare som tränare. Det blir Renée Slegers som tar över huvudansvaret för laget i Damallsvenskan.

Den förre holländska landslagsspelaren har i år tränat LB07:s F19-lag som avslutade säsongen med att vinna SM-guld efter finalseger mot FC Rosengård.

– När vi inför säsongen 2019 tog beslutet att ta in en ny huvudtränare i truppen så föll valet naturligt på Renée som vårt förstaval, och vi är mycket glada över att Renée har accepterat uppdraget. I och med den värvningen tar vi inte bara in kompetens utan även en modern ledare med ett helhetstänk som speglar den filosofin kring fotboll, utbildning och individer som vi vill förknippas med. säger LB07:s klubbdirektör Vicky Fredriksson i ett pressutskick.

– Jag är mycket glad över förtroendet som LB07 har gett mig. Klubben och jag är överens om riktningen vi behöver ta och vad vi ska stå för. Det finns en stor utvecklingspotential i klubben och laget och jag ser fram emot att börja jobba tillsammans. Jag är övertygad om att en av mina viktigaste uppgifter är att få ut det bästa ur varje spelare och för det krävs en professionell miljö. Vi kommer nu att gå in i en intensiv period med fokus på att få truppen på plats och skapa bästa möjliga förutsättningar för spelarna, på och utanför planen, säger Renée Slegers.

LB07 kommer att rekrytera en ny tränare för F19-laget. Fram till dess leder assisterande tränaren Douglas Stålhammar och James Esser träningen för utvecklingslagen.

29-åriga Renée Slegers har spelat i Damallsvenskan för Djurgårdens IF och Linköpings FC. Innan hon kom till Sverige representerade hon Willem II i Nederländerna och hon har spelat 55 landskamper. Skador tvingade henne att avsluta spelarkarriären i förtid och hon satsar nu på tränarrollen.

Ole Törner

Foto Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close