NyheterTennis

Ny seger för Fair Play TK:s elitseriedamer

Fair Play TK nollade SALK på bortaplan i damernas elitserie i tennis.

6-0-segern grundlades redan när Fair Play fick en flygande start i SALK-hallen och hade 2-0 efter dubblarna. Cornelia Lister/Malene Helgö besegrade Emma Ek/Sandra Örtevall med 6-1, 6-4. Sydney Berlin/Kajsa Rinaldo Persson gjorde jobbet på andradubbeln och slog Lea Forste Dinell/Sara Salemyr med 6-1, 4-6, 10-2.

– De saknade ett par spelare, Mirjam (Björklund) och Susanne (Celik), men vi kom väl förberedda till matchen och gjorde jobbet. Spelarna var otroligt fokuserade och tempot var högt, speciellt i singlarna. Jag är riktigt nöjd med prestationen, säger Fair Plays lagledare Mervana Jugic-Salkic i ett pressutskick.

Även i singelspelet stod Fair Play TK för starka prestationer. Cornelia Lister var aldrig under press mot Sandra Örtevall på förstasingeln. Fair Play-ettan vann med 6-1, 6-1. Malene Helgö vann i raka set mot Emma Ek på andrasingeln. Setsiffrorna skrevs till 6-2, 6-4. På tredje- och fjärdesingeln stod Karen Barritza och Kajsa Rinaldo Persson för helgjutna insatser. Karen slog Smilla Kjaergaard med 6-1, 6-0 och Kajsa släppte ett game mot Sara Salemyr.

Elitserien damer

SALK-Fair Play TK 0-6

D1: Emma Ek/Sandra Örtevall-Cornelia Lister/Malene Helgö 1-6, 4-6

D2: Lea Forste Dinell/Sara Salemyr-Sydney Berlin/Kajsa Rinaldo Persson 1-6, 6-4, 2-10

S1: Sandra Örtevall-Cornelia Lister 1-6, 1-6

S2: Emma Ek-Malene Helgö 2-6, 4-6

S3: Smilla Kjaergaard-Karen Barritza 1-6, 0-6

S4: Sara Salemyr-Kajsa Rinaldo Persson 0-6, 1-6

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close