IK PanternIshockeyNyheter

Pantern åter nollat i ny förlust

I femte raka hemmamatchen tog IK Pantern emot Modo – ett annat lag som gått igenom en lång radda av nederlag – i ett försök att bryta den tunga förlustsviten. Ett försök som till slut visade sig misslyckat. Ny förlust ikväll för Pantern när slutresultatet skrevs till 0-4. 

Pantern fick endast en utvisning i den första perioden – och då kom Modos ledningsmål. Örnsköldsvik-laget har normalt sett haft det svårt att göra mål i powerplay, 33 mållösa på raken. Typiskt för Pantern att detta skulle ändras på just idag. Målet kom efter 10:06, tack vare ett fint passningsspel.

Trots det målmässiga underläget var Pantern inte oävna – tvärt om. Man skapade en hel del chanser under den första perioden. Men pucken hittade aldrig in.

I den andra perioden bjöds Pantern på flera numerära överlägen att utnyttja. Men varken passningstempo eller kvalité syntes till i de avgörande momenten.

Desto vassare var Modo idag. Deras 2-0-mål kom vid 13 minuters spel in i den andra perioden. Ett mycket tungt slag för Pantern, vars offensiva press börjat avta just då.

Ny tung förlust för Pantern ikväll. Foto: Bildbyrån

Strax därefter tog sig hemmalagets uppgivenhet nytt uttryck. Nicklas Jadeland satte in en sen tackling, vilken ledde till matchstraff för Pantern-kaptenen.

I matchens slutminuter valde Pantern att plocka målvakten för ökad chans i reduceringsjakten. Men då kom istället spiken i kistan när Modo, i tom bur, satte 3-0.

19:37 på klockan, då small det igen bakom Lars Volden i Panterns mål. 4-0-var endast av akademisk betydelse i denna redan avgjorda match.

Kvällens förlust var Panterns sjunde på de åtta senaste matcherna.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close