skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Uwe Rösler: Samma förberedelser mot Lunds BK som i Allsvenskan

Om MFF får problem med Lunds BK i torsdagskvällens cupmatch på Klostergårdens IP ska det i alla fall inte bero på bristande förberedelser.

– Det är en viktig tävlingsmatch och vi har scoutat och förberett oss exakt som inför vilken match i Allsvenskan som helst, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

– Att staben agerar så ger en viktig signal till spelarna. Vi har gått genom motståndet på samma vis som alltid och presenterat det för spelarna. Lunds BK är förmodligen det mest spelande laget i sin serie och det här är en turnering med en chans att vinna en titel.

20 spelare är uttagna i truppen som matchdagen ska bantas till 18. De enda som saknas är Rasmus Bengtsson, Egzon Binaku och Fredrik Andersson.

Guillermo Molins är med och en mycket stark kandidat till spel.

– Gische kommer att vara bland de 18 och förhoppningsvis blir förutsättningarna så att vi kan ge honom speltid, antingen från start eller inhoppare, säger Uwe Rösler.

Egzon Binaku drog på sig en lättare knäskada i landslagspelet med Albanien. De övriga tre som varit iväg med sina landslag, Romain Gall, Arnor Traustason och Fouad Bachirou, ingår däremot i 20-mannatruppen trots att Bachirou inte kommer tillbaka till Malmö förrän på matchdagen och inte varit med på något av veckans träningspass.

Arnor Traustason spelade 90 minuter för Island både mot Qatar och Belgien och Romain Gall fick göra sin landslagsdebut för USA när han hoppade in sju minuter före slut mot Italien. Fouad Bachirou spelade hela matchen som mittfältare när Komorerna slog Malawi med 2-1. Att Traustason har två 90-minutersmatcher i benen innebär inget för laguttagningen.

– Jag vilar inte spelare för landslagsuppdrag. Klubben kommer först för mig. Det är här jag har mitt jobb. Jag pratade med Arnor om det och givetvis finns det saker att ta hänsyn till, men när man spelar landslagsfotboll måste man också klara att sällan få en paus, att det blir många matcher och att avståndet mellan matcherna ibland blir väldigt kort. Arnor är ett riktigt proffs. Han är glad över att vara tillbaka, vill spela och för min del är det mycket bra att han nu spelar för Island i ett 3-5-2, på samma vis som vi spelar. Han är i god form och varför inte använda honom då? betonar Uwe Rösler.

Franz Brorsson är med i truppen, men måste hinna friskna till.

– Han hade inte en bra natt, om man säger så och tränade därför inte idag. Vi får se om han är redo imorgon, säger MFF-tränaren.

MFF-truppen: Johan Dahlin, Walter Viitala, Eric Larsson, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Markus Rosenberg, Carlos Strandberg, Guillermo Molins, Anders Christiansen, Romain Gall, Bonke Innocent. Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Felix Konstandeliasz och Hugo Andersson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close