MotorNyheterÖvriga sporter

William Nilsson inför Kapstaden: ”Jag vill avsluta rallycrossäsongen på topp”

Till helgen körs den avslutande deltävlingen av RX2 International Series i Sydafrika.
– Det är en kul bana och jag hade högt tempo där i fjol, så självklart siktar jag på ett bra resultat, säger William Nilsson i ett pressmeddelande.

Det har varit en tuff säsong för skånske rallycrossföraren William Nilsson. Tidigare under hösten slutade 19-åringen fyra i RallyX Nordic, samt tog en silvermedalj i Supercar Lites-SM. Nu har han, tillsammans med teamet JC Raceteknik, anlänt till Sydafrika efter över ett dygn på resande fot. Det är nämligen i Kapstaden som mästerskapet RX2 International Series ska avgöras.
– Jag är exalterad inför helgen. I och med det riktigt långa uppehållet vi haft är det nästan svårt att sätta ord på hur glad jag är över att äntligen få sitta bakom ratten igen. Det är någonting speciellt med Sydarfrika. Dels det varma klimatet vid den här årstiden, men också att det är ett sånt stort intresse för rallycross. Innan i fjol hade rallycross-VM aldrig körts i Afrika, men trots det var det mycket publik och jättestort engagemang. Vi blev omhändertagna av en hel huvudstad, det var en häftig känsla, säger Nilsson.

Nilsson har under säsongen slitit med tekniska problem med bilen, och ligger inför den avgörande deltävlingen på sjundeplats i mästerskapet.
– Jag hade högre mål för säsongen, men trots allt det som hänt så har det varit en hyfsad säsong ändå. Det har varit ett par tunga motgångar, men det tjänar ingenting till att gräma sig eller tänka tillbaka på sånt. Man får helt enkelt bita i det sura äpplet och gå vidare. Först och främst ligger mitt fokus nu på Sydafrika, men jag har redan börjat blicka framåt mot 2019.

Hittills har RX2 International Series körts i flera europeiska länder samt Kanada och sista anhalten blir på den sydafrikanska banan Killarney International Raceway. Det är andra gången som rallycrossen körs där.
– Inställningen är att åka ner och göra detta till den roligaste och bästa tävlingen någonsin. Jag vill avsluta på topp helt enkelt. Det är en kul bana och jag hade högt tempo där i fjol, så självklart siktar jag på ett bra resultat.
I samband med avfärden till Sydafrika nåddes Nilsson av beskedet att hans före detta gokartkompis Sophia Flörsch haft en allvarlig krasch under en F3-tävling i Macau, där flera personer skadades.
– Jag har kört karting med henne, så det är klart att man blir berörd när det är en så pass stor krasch. Mina tankar går till henne och alla andra som blev skadade.

RX2 International Series

1. Oliver Eriksson 154
2. Guillaume De-Ridder 140
3. Henrik Krogstad 108
4. Vasily Gryazin 95
5. Ben-Philip Gundersen 90
6. Sondre Evjen 88
7. William Nilsson 78
8. Conner Martell 69
9. Jami Kalliomaki 69
10. Sami-Matti Trogen 63

Relaterade artiklar

Back to top button
Close