skanesport_desktop-panorama-1

IK PanternIshockeyNyheter

Tre matcher kvar – sedan kan Pantern spela i Isstadion igen

Nu har IK Pantern bara tre matcher kvar att spela i sin provisoriska hemmaarena Rosengårds ishall.

När det bev känt att Pantern på grund av renovering i Malmö Isstadion skulle behöva flytta matcherna til Rosengårds ishall trodde många att bortalagen skulle få svårt i den lilla och inte särskilt publikvänilga arenan på Rosengård. Det blev precis tvärtom.

20 omgångar in i Hockeyallsvenskan ligger IK Pantern sexa i bortatabellen och i botten av hemmatabellen. Det är Pantern som lidit mest av flytten.

– Vi har försökt att inte fokusera på flytten. Att Isstadion skulle byggas om och att det var absolut nödvändigt var inget vi kunde påverka. Vi har dessutom fått massor med hjälp av vaktmästare och andra för att göra perioden i Rosengårds ishall så lyckad som möjligt. Det är vi tacksamma över.
– Men klart att det sliter att frakta material och allt möjligt mellan två ställen, plus att vi de facto är bortalag på vår hemmaplan. Därför ser vi verkligen fram mot att komma tillbaka till Malmö Isstadion och tidsschemat håller. Den 6 janauri är det comeback där och när jag varit inne i arenan och tittat har jag varit mycket nöjd, konstaterar IK Panterns tränare och sportchef Viktor Stråhle.

Premiärmatchen i Isstadion blir mot Västervik.

Efter en fin start har Pantern de senaste veckorna haft svårt att plocka poäng. Det nedre strecket närmar sig. Viktor Stråhle är dock fortsatt mycket optimistisk och betonar att hans lag var utdömt.

– Experterna var ju överens om att IK Pantern skulle sluta sist. Med tanke på det har vi spelat bättre än förväntat.

Fotnot: Enligt det ursprungliga spelschemat hade det varit fyra matcher kvar. Men hemmamatchen mot Leksand i den 30:e omgången har flyttats till den 21 januari och kan därför spelas i Malmö Isstadion.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close