skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Molins målskytt direkt i MFF:s cupseger

Redan när han värmde upp ekade Guillermo Molins-sången från MFF-supportrarna över Klostergårdens IP. Med 20 minuter kvar att spela fick han dessutom komma in och alldeles före slutet krönte han comebacken genom att pricka in slutresultatet 2-0 i cupmatchen mot Lunds BK.

Lasse Nielsen satte fram en frispark i djupet, Guillermo Molins tog emot bollen och satte in den i nätet bakom LBK-målvakten Marcus Norman.

Hur vackert och kliniskt som helst.

– Jag och Lasse fick ögonkontakt. Han såg att jag var beredd och drog till direkt. Sedan var det bara att ta ner bollen och göra mål, konstaterade Guillermo Molins och berättade vad han tänkte när han skulle bytas in.

– Då har jag 20 minuter på mig att göra mål. Det tog 19.

Hur mycket betyder det för dig att göra mål i första matchen?

– Jätttemycket. Så är det för anfallare. Det var sju månader sedan jag spelade. Och då gjorde jag också mål.

MFF-tränaren Uwe Rösler gillade det han såg och plockade fram Guillermo Molins hårda arbete sedan han kom tillbaka till klubben..

– GIsche har arbetet stenhårt, ofta ensam med fystränarna inne i gymmet. Det är tufft och svårt, för man vill ju bara komma in och spela. Men det är hårt arbete som ger belöningen och Gische har visat karaktär och är värd utdelningen för allt nödvändigt slit.

– Det här betyder mycket för honom. Supportrarnas reaktioner på läktaren också. Det gör att han kan ta de steg som återstår. För det är fortfarande en bit kvar, betonade Uwe Rösler.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close