HandbollHK BjörnenNyheter

HK Björnen-ledare prisas av kommunen

Sjöbo kommun har korat årets stipendiater och pristagare som profilerar kommunen.
Årets ledarstipendium tilldelas till Micke Andersson i HK Björnen, bollgeniet som fått avsluta sin egen bollkastarkarriär för andra sysslor i föreningen.

Eriksgården utses till årets ambassadör, Bengt Eriksson premieras med Kulturpriset 2018 och Micke Andersson utses till årets ledare 2018. Sjöbo premierar också två kampsportare med som får dela på ungdomsstipendiet: Thelma Sagerfeldt Eriksson i boxning och Kalle Persson i brottning. Matilda Liljegren får årets ungdomsstipendium i fritid för sina insatser och fortsatta internationella satsningar i tävlingsdrill.

Kultur-, Tillväxt och Fritidsutskottet utser varje år Årets ambassadör, som ett stöd och uppmuntran för förtjänstfullt ambassadörskap inom skilda områden i Sjöbo kommun. Priset utgörs av en särskilt framtagen minnesgåva. Utskottet utser också kulturpristagare och ledarpristagare som stöd och uppmuntrande för förtjänstfulla insatser och utövande inom områdena. Pristagarna i dessa två kategorier får 10 000 kronor vardera. Utskottet utser också ungdomsstipendiater som stöd och uppmuntran för förstjänstfulla insatser inom kultur och fritidsområdena. Summan för dessa stipendier är 5000 kronor vardera, men eftersom utskottet utsåg två stipendiater inom fritidsområdet i år får dessa 4000 kronor vardera.

Priserna och stipendierna delas ut vid kommunfullmäktiges sista sammanträde för året den 19 december.

Motiveringar

Årets ambassadör 2018

Maria Nilsson och Rikard Bergqvist har på ett förtjänstfullt sätt utövat sitt ambassadörskap för Sjöbo sedan de tog över företaget 2014. Företaget har utvecklats i rask takt från att erbjuda enbart bärplockning till dagens fantastiska upplevelse- och besöksmål som verkligen sätter kommunen på kartan. Med sin succé ”bärbuffé” har de spetsat sitt framgångsrecept som idag lockar mellan 50 000 och 60 000 besökare per år. Eriksgården är utan tvekan värdiga mottagare av priset Årets Ambassadör 2018!

Kulturpris 2018

Sjöbo kommun är stolta att premiera Bengt Eriksson, journalist med kultur- och populärkulturinriktning med årets Kulturpris. Bengt värnar det lokala kulturlivet och sätter Sjöbo på kulturkartan med sina artiklar, reportage och intervjuer, krönikor och recensioner i områdena musik, litteratur, konst, media, reklam och arkitektur. Med sitt brinnande intresse för kultur, sin skarpa penna och vassa analyser är han en stor tillgång i Sjöbos kulturliv.

Ledarstipendiet 2018

Micke Andersson, HK Björnen, tilldelas årets ledarstipendium. Micke lägger ner hjärta och själ i HK Björnens ungdomssektion och är en sann eldsjäl. Efter en mångårig karriär som spelare i HK Björnen har han fortsatt att viga sitt liv åt handbollen. En person som Micke vore en tillgång för alla idrottsföreningar och vi är stolta över att få tilldela honom årets ledarstipendium!

Ungdomsstipendium fritid 2018

Thelma Sagerfeldt Eriksson är en av stipendiaterna som får dela på årets ungdomsstipendium. Thelma är en framgångsrik boxare som i september utsågs till månadens kvinnliga boxare i Sverige. Hon vann nyligen finalmatchen i Nations Cup i Polen och kommer att delta i Europamästerskapen i boxning som äger rum i Ryssland. Thelma är en ung boxare väl värd att uppmärksamma! Thelma tävlar för BK Viljan.

Kalle Persson är en av stipendiaterna som får dela på årets ungdomsstipendium. Kalle har stora framgångar i brottning, med SM-guld i ungdoms- och juniorklasser och i år också SM-guld i seniorklassen. Med Kalle har BK Pan en brottare som verkligen satt Sjöbo på brottarkartan. Kalles mål är att delta i OS och genom att uppmärksamma Kalles satsning vill vi lyfta fram hans brinnande intresse för sin idrott!

Ungdomsstipendium fritid 2018

Matilda Liljegren tävlar framgångsrikt för Tomelilla Tävlingsdrillförening och kvalade in till SM 2018. Hon utsågs också till att representera Team Sweden i European Cup i Dublin i somras. Matilda satsar helhjärtat på sin sport och vi vill med årets stipendium uppmärksamma hennes framgångar och ge ett uppmuntrande stöd i de fortsatta internationella satsningarna!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close