FotbollLunds BKMalmö FFNyheter

Lunds BK stolt över insatsen

Lunds BK föll visserligen med 0-2 mot MFF i Svenska cupen, men det fanns väldigt mycket att glädja sig åt för division 1-klubben.

För det första gjorde laget en bra match.

– Vår organisation höll jättebra. Med tanke på motståndet var den första halvleken nog vår bästa i år. Vi förlorade, men ska vara stolta, sa LBK-tränaren Stefan Jansson och fortsatte.

– Före pausen skapade vi till och med lite mer än de gjorde och för mig var det rött kort när Oscar Lewicki höll i och stoppade André (Strandberg). Det är nog många som håller med mig. Sedan fick vi svårare att orka hålla spelet uppe, men vi var med i matchen ända till 2-0. Och när det målet nu ändå kom var det kul att det var Molins som fick göra det, det unnar jag honom.

Bara efter sju minuters spel hade dessutom Geronimo Balint ett nickläge som mycket väl kunde gett Lunds BK ledningen med 1-0.

– Jag lurade bort en av försvararna och kände att jag kom upp bra, men sedan kom bollen inte riktigt mitt på pannen. Ett mål där kunde kanske förändrat matchen.

– Defensivt stämde det bra. Offensivt fick vi svårare efterhand. Vi kämpade på och det var mycket vilja, väldigt mycket. Sedan har vi inte haft match på nästan två veckor och det tog lite tid att komma in i det, tyckte Geronimo Balint.

För det andra blev det en publiksuccé. 3 619 var nytt publikrekord med god marginal på den nya Klostergårdens IP (det gamla sattes tidigare i år i en cupmatch mellan Torns IF och IFK Göteborg). Lunds BK visade även att klubben klarade av att hantera ett så stort evenemang.

– Det mesta var bra från vår spelmässiga insats till att det kom så mycket folk och att vår organisation klarade av det så väl. Intressant att till exempel se hur mycket saker ett storlag som MFF har med sig i form av material och annat, men den här idrottsplatsen kan hantera det. Vi har rätt mycket att vara glada och stolta över idag, summerade Lunds BK-ordföranden Anders Jansson.

Matchen var den sista för tränaren Stefan Jansson, Han kommer nu att återgå till att jobba som akademiansvarig på ungdomssidan från U19 och nedåt – ett jobb som i längden inte går att kombinera med att även vara A-lagstränare. LBK har över 40 lag igång. Den 1 januari tas uppdraget som huvudtränare för seniorlaget – som Skånesport tidigare har berättat – över av Jack Majgaard Jensen.

– Då får dansken föra det här vidare och jag förhoppningsvis serva honom med talanger, sa Stefan Jansson med ett brett leende.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close