HandbollHK MalmöIFK KristianstadIFK YstadLUGINyheter

Spelkrönikan: Segrar för Malmö, Ystad och LUGI

Utbudet i Handbollsligan och SHE är begränsat denna vecka. Damerna spelar ju EM om en vecka. Vi återkommer till EM nästa vecka då vi går igenom de bästa lagen och de vassaste spelarna. Jag är orolig för Sveriges chanser. Bella Gulldén har problem med en fot och spelar knappast i genrepen mot Montenegro. Dessutom är det frågetecken på flera andra nyckelspelare.

Ju mer jag tittar på det ser Norge, till 2,75, ut som ett riktigt bra odds. “Bara” hemmalaget Frankrike emot och chanserna är goda att vi får en repris på VM-finalen (som Frankrike vann).


HK Malmö reser till helgen till Rumänien för returmötet mot Dobrogea Sud Constanta i EHF-cupen. Man gör det med en uddamålsförlust på hemmaplan (22-23) i bagaget och då borde ju förutsättningarna att kunna gå vidare vara väldigt svåra?

Men som det såg ut i första mötet undrar jag inte om HK Malmö bara tar det här. Laget ledde med 14-9 i halvlek på hemmaplan – siffror som borde ha varit ännu större.

Sedan… vet jag inte om man tappade fokus fullständigt eller vad som hände. För laget mer eller mindre kastade bort matchen. Malmö var dåliga. Rumänerna mindre dåliga. Men högstakapaciteten av de här båda lagen har definitivt Malmö.

Det här är en otroligt viktig match för HK Malmö. Klubben har räknat med att gå vidare i Europa och gruppspelsfasen där, rustat truppen utifrån det, och jag förväntar mig en kraftsamling.


I Handbollsligan ser vi att IFK Kristianstad “vaskar” en del bortamatcher. Senast fick man sig den värsta örfilen på år och dagar i Sverige när Alingsås körde över dem.

Nu kraftsamlar man för att kunna gå vidare i Champions League, helt rätt för övrigt, och i helgen ställs man mot de regerande mästarna Montpellier. Tabellsjuan mot tabellåttan…

Fransoserna har inte alls kommit upp i nivå och blir i mina ögon väl stora favoriter här. IFK Kristianstad kan säkert få till en jämn matchbild och jag spelar med hcp-oddset 0-6 från start till 1,77. Man kan alltså förlora med fem bollar.

Första mötet slutade 29-29 och Montpellier vaknade till liv i senaste omgången, då man dammade av ett sömnigt Rhein Neckar Löwen med fem bollar.


I helgen har vi lite godis i serien också.

Hammarby må ha höga toppar, men de är ärligt talat vassare på att få till en riktigt schysst AW snarare än att matcha topplagen. Senast gjorde man en av sina bättre insatser den här säsongen, mot IFK Skövde, men förlorade ändå. Allt spel går genom Fahlgren och laget börjar bli löjligt sönderläst.

Ystads IF har varvat upp, kommer till Stockholm med en bra trupp och har, kors i taket, blivit jämnare i sina prestationer.

Bergtvåa till 1,40.IFK Ystad har 4-1-1 på hemmaplan.
IFK Skövde har 2-0-4 på bortaplan.
Det är klart att ettan lockar till knappt tre gånger pengarna…


LUGI har jag inte trott speciellt mycket på tidigt under säsongen, men visade senast att alla frågetecken har rätats ut till utropstecken.

Önnered har man stupat mot borta tidigare – det skulle förvåna stort om de går i den fällan igen.


HANDBOLLSBOOSTEN

Sud Constanta-HK Malmö 2
Hammarby-Ystads IF 2
Önnered-LUGI 2
Odds: 6,00


Relaterade artiklar

Back to top button
Close