NyheterTennis

Fair Play klart för SM-final efter ny klar seger

En omgång återstår, men med stabila 6-0 borta mot Tabergsdalens TK såg Fair Play TK:s damer till att redan säkra en plats i SM-finalen.

– Jag är mycket nöjd med dagens insats. Det är aldrig lätt att spela de här bortamatcherna, och det gäller att hålla fokus hela vägen för att kunna göra bra ifrån sig. Nu ska vi åka hem och träna för att sedan lägga all energi på SM-finalen på hemmaplan, men först väntar den avslutande hemmamatchen mot Elfsborg på måndag, säger lagledaren Mervana Jugic Salkic i ett pressutskick.

Finalen kommer att avgöras i Fair Play-Stadion på söndag 2/12 klockan 13.00. Mycket talar för att det blir Helsingborgs TK som kommer att stå för finalmotståndet, men detta avgörs i den sista omgången av Elitserien.

Matchen mot Tabergsdalen var snabbt avklarad.

På förstadubbeln gjorde Cornelia Lister/Malene Helgö en stabil insats och vann i två raka set mot Tabergsdalens Emma Milicevic/Astrid Wanja Brune Olsen. Kajsa Rinaldo Persson/Sydney Berlin hade en lite jobbigare start i sin match, och kom snabbt under med 5-1 i game. Fair Play-duon spelade dock upp sig och lyckades till slut besegra hemmaspelarna Klara Milicevic/Elinor Storkaas i ett avgörande matchtiebreak.

I singelmatcherna vann de regerande mästarna Fair Play samtliga matcher på ett imponerande sätt utan setförlust. Anna Morgina gjorde debut för Fair Play i årets serie och vann sin match på andrasingeln. Övriga singelmatcher spelades av Cornelia Lister, Malene Helgö och Frida Bostrand.

Tabergsdalens TK – Fair Play TK  0-6 
D1:Emma Milicevic/Astrid Wanja Brune Olsen-Cornelia Lister/Malene Helgö 3-6 4-6
D2:Klara Milicevic/Elinor Storkaas-Kajsa Rinaldo Persson/Sydney Berlin 7-5 0-6 4-10
S1:Astrid Wanja Brune Olsen-Cornelia Lister 1-6 2-6
S2:Emma Milicevic-Anna Morgina 4-6 0-6
S3:Klara Milicevic-Malene Helgö 4-6 1-6
S4:Elinor Storkaas-Frida Bostrand 6-7 3-6

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close