HandbollIFK KristianstadNyheter

Chrintz kyliga knorr-knock out

Ohlala! IFK Kristianstad tog en ny, blyyyyytung, skalp i Champions League.
I ett ärkedrama med en smått surrealistisk avslutning kunde IFK besegra självaste CL-mästarna Montpellier på bortaplan med 29-30.
Hjälte: Valter Chrintz, som på visslan från död vinkel knorrade bollen förbi den franska landslagsmålvakten.

IFK Kristianstad var uträknade ur champions League efter fem raka förluster. I den svåraste tänkbara gruppen skulle det inte kunna gå att gå vidare från början. än mindre efter den starten.
Men IFK Kristianstad är på väg att göra någonting stort. Någonting större, kan man ju tycka, än något svenskt klubblag någonsin lyckats med tidigare – utifrån förutsättningarna efter fem omgångar.
Efter oavgjort hemma mot Montpellier, och segrar mot Veszprem och nu Montpellier, har laget plötsligt vettiga förutsättningar att ta sig vidare från gruppen. Laget har lika många poäng som Brest efter nio av 14 omgångar och just de lagen möts, i Vitryssland, i den sista omgången…

Matchen i Montpellier blev ett ohyggligt drama som sannolikt lär tära på blodtrycksmedicinslagren i nordöstra Skåne.
Det hände så mycket under de sista två minuterna att det knappt går att sammanfatta.
IFK tog ledningen med 28-29, Frankrike fick en ohyggligt feldömd straff och tvåminutare som tvingade IFK att spela fyra mot sex fram tills nio sekunder kvar.
I det skedet, med nio sekunder kvar, tog Ola Lindgren timeout.
Med en man mindre på banan, och målet tomt, gick IFK för segern. Sista chansen fick Valter Chrintz, 18-åringen från de egna leden.

Men det var ett mardrömsläge att ta. Knappt någon sats. Vinkel var minimal. Första stolpen var igenbommad.
Valter, den spjuvern – den oberäknelige trollkarlen som i något anfall innan funkat bort en stolpretur som Montpellier kunde göra mål på, valde att knorra.
Mot Frankrikes landslagsmålvakt Vincent Gerard god damn it! Världsmästaren him self.
Knorren letade sig, via bortre stolpen, sakta in i mål.

En titt på bollen i målet.
En titt på matchuret i taket. 59.58… Ett primalvrål i hemspringet. En titt på matchuret… 59.59…
Och skrällen var ett faktum.
Två poäng som kan göra all skillnad i världen. Montpellier, Brest och IFK Kristianstad slåss nu om den sjätte och sista biljetten till fortsatt spel i Champions League.

Den 1 december, alltså nu på lördag, möter IFK Kristianstad Rhein Neckar-Löwen på hemmaplan. Det tyska storlaget, som man vält förut… Det är möjligt att Jerry Tollbring spelar i det gänget. Men lugn. IFK Kristianstad har Valter Chrintz.

Chrintz: “Canellas sa efteråt att han hade strypt mig om jag missat”

Relaterade artiklar

Back to top button
Close