skanesport_desktop-panorama-1

FotbollKvarnby IKMalmö FFNyheter

Inget nytt MFF-kontrakt för Anton Kralj – kan bli Allsvenskan ändå

Nyligen fick Anton Kralj besked från MFF att lärlingskontraktet som går ut siste december inte kommer att förlängas. Han kommer heller inte att stanna i Gefle IF.

– Jag har redan fått förfrågningar både från Allsvenskan och Superettan. Tyvärr åkte vi ju ur Superettan med Gefle och då blir det för lågt när jag har chansen att spela högre upp, säger Anton Kralj.

Han vill inte berätta vilka klubbar buden kommer från. Det kan dessutom dyka upp fler.

– Martin Dahlin och Jonas Wirmola jobbar för mig på agentsidan. När det kommer något som jag behöver ta ställning till kontaktar de mig. Men att MFF:s beslut kom så pass tidigt var bra. Nu finns det mer tid. Och jag är flyttbar, det måste man vara när man satsar på fotbollen.

Gefles säsong kan du inte vara nöjd med. Hur ser du på din egen insats?

– Spelar man i ett lag som åker ut finns de ingen anledning att säga att man spelat jättebra. Men jag är nöjd med att jag fått så mycket speltid. Målsättningen var att spela 30 matcher. Det blev 28 eftersom jag var avstängd i två. Förra året blev det 16 matcher i Superettan och att jag nu spelat 44 matcher på den nivån har verkligen utvecklat mig. Att spela matcher och göra det ofta är det som gör skillnad.

– Träningsmiljön är givetvis utvecklande. Men om jag inte lånats ut utan stannat i MFF hade jag knappast fått den speltiden.

Tror du att tiden i Gefle IF gjort dig till en bättre fotbollsspelare än om du stannat i MFF?

– Ja, det tror jag. Matcherna har utvecklat mig.

Anton Kralj är född 1998 och lämnade Kvarnby IK för MFF som tolvåring. I september 2017 skrev han ett lärlingskontrakt med MFF och lånades ut till Gefle IF. Inför årets säsong förlängdes det lånet.

Teddy Bergqvist och Sixten Mohlin, som också varit utlånade, är två andra spelare som kommer att lämna MFF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close