NyheterTennis

Singlarna räddade poäng åt Fair Play i seriefinalen

För tredje året i rad kryssade Fair Plays herrar mot GLTK i elitserien. Malmölaget låg under med 2-3 i toppmötet i Göteborg, men Filip Bergevi vann en jämn andrasingel mot Christian Samuelsson och ordnade en poäng.

– Det är klart att jag är nöjd med en poäng efter den starten. Att spela här i Göteborg är tufft. Det är bra drag på läktaren och i dag fick vi några domslut emot oss i dubblarna. Vi ska vinna minst en av dubblarna, men vi kom igen och tog en poäng, det visar hur starka vi är, säger Fair Plays lagledare Robin Borg i ett pressutskick efter 3-3-matchen.

Fair Play fick en riktigt tuff start och låg under med 0-2 efter två jämna dubblar. Florian Lakat/Filip Bergevi förlorade mot Markus Eriksson/Christian Samuelsson i en rysare på förstadubbeln med sifforna 1-6, 6-3, 8-10. GLTK-paret är fortfarande obesegrat i elitserien den här säsongen. I den andra dubbelmatchen tog André Göransson/Pablo Figueroa hem första set mot Nicklas Timfjord/Viktor Stjern, men tappade och föll med 6-2, 6-7, 9-11.

I sineglspelet gick det bättre. Fair Play reste sig, vann tre av singlarna och fick en poäng med sig hem. Pablo Figueroa stod för en ny stabil insats och besegrade John Hallquist Lithen i raka set på fjärdesingeln. André Göransson slog Viktor Stjern med 7-6, 6-3, och Filip Bergevi fixade 3-3 när han slog Christian Samuelsson. GLTK-spelaren hade två setbollar i andra set, men Bergevi slingrade sig ur greppet och vann med 7-6, 7-6. Hemmalagets seger tog Markus Eriksson som slog Florian Lakat i raka set.

Med två omgångar kvar att spela toppar Fair Play TK elitserien på samma poäng som tvåan GLTK. Upsala TK och Elfsborg hakar på i toppen efter nya segrar på söndagen. Fair Play spelar nästa match på tisdag. Då väntar Solna TK på bortaplan. I den sista omgången väntar Elfsborg på hemmaplan.

GLTK-Fair Play TK 3-3
D1: Markus Eriksson/Christian Samuelsson-Florian Lakat/Filip Bergevi 6-1, 3-6, 10-8
D2: Nicklas Timfjord/Viktor Stjern-André Göransson/Pablo Figueroa 2-6, 7-6, 11-9
S1: Markus Eriksson-Florian Lakat 6-4, 6-3
S2: Christian Samuelsson-Filip Bergevi 6-7, 6-7
S3: Nicklas Timfjord-André Göransson 6-7, 3-6
S4: John Hallquist Lithen-Pablo Figueroa 1-6, 4-6

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close