FotbollHelsingborgs IFNyheter

Bojanic lämnar Helsingborgs IF – klar för “Bajen”

Under måndagskvällen deklarerade Helsingborgs IF, via sin hemsida, att Darijan Bojanic lämnar klubben. Klubben har inte bekräftat det ännu, men mittfältaren ska ha skrivit på ett treårigt avtal med Hammarby IF.

Darijan Bojanic kom till HIF sommaren 2014 då han anslöt från IFK Göteborg. Sedan dess har han spelat 109 tävlingsmatcher, gjort 20 mål och 31 assist för klubben. Under 2018 års säsong stod han för sex mål och 14 assist i seriespelet och två assist i cupen. Nu står det klart att mittfältaren lämnar HIF.

–  Jag har verkligen känt mig som hemma sedan första dagen jag kom hit för fyra och ett halvt år sedan. Det var ett sjukt tufft beslut att lämna Helsingborg sett till allt jag känner för både staden och klubben. Till supportrarna som varit där och stöttat oss, även fast vi åkte ur och som var med oss under hela detta år, vill jag bara säga att ni är magiska, säger Darijan till HIF.se och fortsätter:

– Jag vill tacka alla lagkamrater och ledare jag haft under mina år i HIF. Extra stort tack till ledarna i år då Peo [Per-Ola Ljung] och Chrisse [Christoffer Andersson] hjälpt mig mycket under året och framför allt trott på mig som spelare. Jag önskar er alla ett stort lycka till i allsvenskan nästa år och hoppas att alla står bakom laget precis som ni gjorde under 2018, avslutar han.

23-årige Bojanic ska, enligt flera medier, endast vara klar för Hammarby IF.

– Vi är väldigt glada att få Darijan till oss. Han är en central mittfältare med en stor bollbegåvning som i år visat vilka kvaliteter han besitter. Det är en poängspelare som passar väl in i den fotboll vi spelar, och vi är övertygade om att han kommer att utvecklas ytterligare hos oss. Han har även en mycket fin högerfot som vi kommer ha stor nytta av vid fasta situationer, liksom i passningsspelet, säger Hammarbys sportchef, Jesper Jansson, till klubbens hemsida

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close