skanesport_desktop-panorama-1

NyheterTennis

Fair Play laddade för SM-finalen med ny seger

Fair Play TK hade redan säkrat seriesegern i damernas elitserie, men avsluta ändå i stor stil genom att besegra Elfsborg med 6-0 i den sista omgången,

Malmölaget släppte inte ett enda set mot jumbon.

– Det är lite svårt att hålla fokus när vi vet att vi redan är klart för final. Att spela final på hemmaplan är vårt mål varje år, så det är jätteskönt att vi får göra det igen. I dag hoppade jag över singelspelet, men det är bara kul att alla i laget får vara med och spela några matcher, säger Cornelia Lister i ett pressutskick.

Tillsammans med Malene Helgö besegrade Lister Emelie Kjellén/Olivia Hedlund med 6-3, 6-3 på förstadubbeln. Kajsa Rinaldo Persson/Sydney Berlin vann andradubbeln mot Greta Wallin/Elvira Hedlund med 6-2, 6-2.

I singelspelet stod Fair Play för fyra toppinsatser. Sydney Berlin slog Evelina Sandersson på tredjesingeln, 6-0, 6-1. Frida Bostrand säkrade segern när hon stunden senare slog in matchbollen mot Elvira Hedlund på fjärdesingeln (6-0, 6-1). Kajsa Rinaldo Persson tog hem andrasingeln. 6-0, 6-2 skrevs setsiffrorna till mot Greta Wallin. Det var Kajsas tolfte seger den här säsongen, så hon gick obesegrad genom elitserien. Det andra nyförvärvet Malene Helgö fastställde slutresultat när hon besegrade Emelie Kjellén på förstasingeln med 6-0, 6-1.

– Tjejerna var otroligt fokuserade och bjöd på riktigt bra tennis i singelmatcherna. De gjorde ett bra jobb i dag. Nu ska vi träna i veckan och slipa på lite detaljer inför söndagens final, säger Fair Plays lagledare Mervana Jugic-Salkic.

I SM-finalen väntar Helsingborgs TK, som bortabesegrade Enskede LTK i sista omgången. Söndagens final på Fair Play Stadion startar klockan 13.00.

Fair Play TK-Elfsborg Tennis 6-0

D1: Cornelia Lister/Malene Helgö-Emelie Kjellén/Olivia Hedlund 6-3, 6-3

D2: Kajsa Rinaldo Persson/Sydney Berlin-Greta Wallin/Elvira Hedlund 6-2, 6-2

S1: Malene Helgö-Emelie Kjellén 6-0, 6-1

S2: Kajsa Rinaldo Persson-Greta Wallin 6-0, 6-2

S3: Sydney Berlin-Evelina Sandersson 6-0, 6-1

S4: Frida Bostrand-Elvira Hedlund 6-1, 6-0

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close