HandbollNyheter

Lilla EM – unikt skånskt handbollsprojekt för skolelever

Handbolls-EM för herrar är det största idrottseventet i Skandinavien under 2020. Sverige är arrangör och gruppspel + huvudrunda kommer att spelas i Malmö 11-22 januari. Under läsåret 2019/20 skapas nu LILLA EM för alla elever i Skåne som går i klass 2-5.

Projektet vill bidra till ett ökat intresse för sporten handboll, men även till ett aktivare föreningsliv och förbättrad folkhälsa. Handboll är en av de mest jämställda sporterna i Sverige med ett starkt fokus på en god värdegrund och fair-play.
– Samarbetet i Skåne och med handbollen i regionen är mycket viktig. Redan inför VM 2011 genomförde vi ett liknande projekt med mycket stor framgång för de lokala föreningarna. Att vi dessutom fick fler barn i rörelse visar på vikten av ett sådant här projekt, säger Krister Bergström, VD, EM 2020.

Detta är en möjlighet för alla lärare och elever att under en dag eller eftermiddag lära sig mer, samt prova på att spela handboll.
– Genom Lilla EM vill vi aktivera barn och unga samt visa på de positiva effekterna ett värdskap för ett internationellt mästerskap kan ge, säger Attila Juhasz, Evenemangschef, Malmö Stad.

Förhoppningarna är att så många som möjligt av Skånes 33 kommuner vill vara med i projektet och att vi tillsammans med skolor och föreningar kan få flera tusen barn att glädjas med Handbollen.

• Lilla EM är gratis för alla skolbarn mellan åk 2-5 och alla som deltar blir bl.a. bjudna på matchbiljetter till EM.

• Lilla EM är ett samprojekt mellan Malmö stad, Skånes Handbollsförbund och EM 2020.

– Vi har i kontakter med våra föreningar i Skåne märkt att Lilla VM som arrangerades i samband med VM 2011 gav en härlig vitamininjektion till handbollen i Skåne. Skånsk handboll har haft en positiv tillväxt i antal seriespelande lag sedan dess, och vi hoppas att LillaEM skall få samma betydelse där fler barn får möjlighet att under leksamma former stiftabekantskap med en underbar lagsport, säger Emme Adebo, chef på Skånes Handbollsförbund.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close