NyheterTennis

Första förlusten och skadebekymmer för Fair Plays herrar

Fair Play TK:s herrar förlorade bortamatchen mot Solna TK med 2-4. Det var Malmölagets första förlust i årets elitserie.

– En riktigt sur förlust. Det är trist att vi inte får med oss minst en poäng i dag, säger Fair Plays lagledare Robin Borg i ett pressutskick.

Gustav Hansson var tillbaka efter skada och elitseriedebuterade i Solna. Men någon lyckad debut blev det inte för 23-åringen som tvingades bryta matchen mot tysken Oscar Otte redan efter tre game.
– Han kände av sin skada direkt och tvingades bryta, säger Borg.

Och det gick fortsatt tungt för Fair Play. Filip Bergevi förlorade tredjesingeln mot Jonathan Mridha med 5-7, 3-6. Pablo Figueroa ställdes mot Daniel Windahl på fjärdesingeln. Windahl, som tog guld med Fair Play 2015 och 2016, vann rysaren med 10-7 i supertiebreak och ordnade Solnasegern. Kvällens sista match tog Fair Play hem. Florian Lakat vann en stenhård andrasingel mot Robin Kern med 5-7, 7-6, 10-4. 1-1 var ställningen efter två jämna dubbelmatcher. Florian Lakat/Filip Bergevi fick en tung start och tappade första set mot Yannick Stephan Born/Oscar Otte. Fair Play-duon kom igen starkt i andra set och tog matchen till supertiebreak. Där hade Lakat/Bergevi 5-3, men tappade och föll med 6-10. Bättre gick det för Fair Play i den andra dubbelmatchen.André Göransson/Pablo Figueroa svarade för en tung upphämtning motDaniel Windahl/Jonathan Mridha. Underläge 1-4 i första set, men Fair Play-paret tog fem raka game fram till setvinst. I andra set gick Göransson/Figueroa från 2-3 till 5-3 och tog sedan hem matchen med setsiffrorna 6-4, 6-4.

– Vi får ta nya tag på fredag. Det ska bli skönt att komma hem och spela efter två tuffa bortamatcher, säger Borg.
Fair Play avslutar elitserien med hemmamatch mot Elfsborg.

Fair Pay ligger trea i tabellen, men ettan och tvåan GLTK och Upsala möts i den sista omgången.

Solna TK-Fair Play TK 4-2
D1: Yannick Stephan Born/Oscar Otte-Florian Lakat/Filip Bergevi 6-3, 3-6, 10-6
D2: Daniel Windahl/Jonathan Mridha-André Göransson/Pablo Figueroa 4-6, 4-6
S1: Oscar Otte-Gustav Hansson 3-0 ret.
S2: Robin Kern-Florian Lakat 7-5, 6-7, 4-10
S3: Jonathan Mridha-Filip Bergevi 7-5, 6-3
S4: Daniel Windahl-Pablo Figueroa 7-6, 3-6, 10-7

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close