NyheterTrav

Adrian trampar på Lutfis stigar

Pappa Lutfi har sju segrar i Svensk Uppfödningslöpning. På lördag gör sonen Adrian sin första start i den klassiska löpningen som egen tränare.

– Jag har väl inte funderat så mycket på det, men det är klart att från utsidan vore det en fin merit att få vinna ett stort lopp tidigt i min tränarkarriär, säger Adrian.

Från spår nio ska han lotsa Ultion Face och hoppas på en framskjuten placering.

– Han har inte varit helt 100 i de senaste starterna, men nu körde pappa det sista jobbet med honom och han lät riktigt nöjd.

Ultion Face har haft en liten sträckning i ett bakben, men sedan en han fått lite massage för det har han blivit bra.

– Det känns som om vi kommit tillrätta med problemet, säger Lutfi Kolgjini.

Adrian själv har en tokstressig vecka. Han lastade in ett gäng hästar till Jägersro under tisdagen och körde snabbare jobb, tillbaka till Vomb och en snabb macka innan det var tävlingar på Jägersro på kvällen. Under onsdagen var han på Vincennes och körde två hästar (även om det höll på att stöka till sig då han glömt passet i Vomb). Torsdag full fart i Vomb, fredag tävlingar i Kalmar och lördag V75 hemma på Jägersro.

Där är Ultion Face en nyckelhäst. 1,4 miljoner väntar om han vinner och bra pengar där bakom också.

– Det är en bra häst, men vi har bakspår så det kan bli tufft, funderar Adrian.
Att Ultion Face heter Ultion Face är annars inget annat än en slump. Stall Kolgjini låg väl lite efter med namngivningen av hästarna i U–årgången så när en dag Lutfi stod ute på rakbanan för att köra fort ringde någon från Svenskt Travsport upp och undrade hur det gick med namnen.

Kolgjini svarade istället:

– Ni kan väl döpa hästarna, ni har ju inte så mycket att göra där uppe.

Och det gjorde ST. De hästar som fick f ö r knäppa namn har blivit omdöpta, men Ultion Face är döpt av ST och ingen vet egentligen varför han heter Ultion.

– Faktum är att Revenue också är döpt av ST, det namnförslag vi gett godkändes inte och så hette han istället Revenue. Men jag tyckte att det var ett okey namn så han fick heta det, berättar Lutfi.

Men nu är det Ultion Face och Adrian Kolgjinis första lopp som egen tränare.

– Det är klart att jag är lite stolt som pappa, säger Lutfi. Men nervös är jag inte när Adrian kör, kanske lite när Dante [lillebror] ska köra.

Fotnot: Svensk Uppfödningslöpning avgörs som V75–4 i samband med V75–tävlingarna på Jägersro den första december.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close