skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollNyheter

Mladen Blagojevic blir ny tränare i FC Rosengård

FC Rosengård har löst tränarfrågan till sitt herrlag. Det blir Mladen Blegojevic som tar över som huvudtränare och till sin hjälp kommer han att få Ylli Shabani.

– Det ska verkligen bli underbart att träna ett lag på hemmaplan i Malmö. Nu är dessutom tiden mogen och FC Rosengårds sätt att jobba tilltalar mig. Valentino Lai gör ett kanonjobb med att bygga upp laget och att jag tackade ja berodde mycket på att det var han som frågade mig, säger Mladen Blagojevic.

I lite mer än en vecka har Mladen Blagojevic kollat förutsättningarna och tittat lite på träningarna. För ett tag sedan blev det även klart att förre MFF-, LB07- och FC Rosengård-profilen Ylli Shabani återvänder till klubben, där han även tidigare jobbat som tränare.

– Ylli blir perfekt!

I år tränades FC Rosengård av David Roufpanah och kom på sjätte plats i division 2 västra. Viktigare var dock att man redan då inledde en process Mladen Blagojevic vill ska fortsätta; med att bygga på sikt, lotsa fram egna unga talanger och försöka bli klubben som bryter den onda cirkeln med att alla de bästa Malmölagen under Malmö FF ligger och skvalpar på ungefär samma nivå.

– Lunds andralag ligger högre upp i seriesystemet än Malmös andralag. Det pratas mycket om kontinuitet, men det finns både bra och dålig kontinuitet. I Malmö under MFF har det en lång tid mest vari en dålig kontinuitet där laget som för tillfället har mest pengar lockar till sig tränare och spelare som byter mellan samma klubbar. Vi hoppas kunna göra något annat, med rätt typ av kontinuitet, säger Mladen Blagojevic.

Under hösten var han assisterande tränare i Mjällby AIF och de senate säsongerna har han jobbat i Österlen FF. Han har även varit verksam i BW90 IF och Åkarps IF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close