FotbollMalmö FFNyheter

Andreas Vindheim: Hemma ska vi inte låta dem dominera

Europamatcherna är något speciellt för alla i MFF. Inte minst för Andreas Vindheim som startat i de sex senaste.

I både Allsvenskan och Europaspelet går han hela tiden en het kamp med Eric Larsson, men efter debaclet mot Vidi är det Vindheim som inlett i dubbelmötet mot FC Midtjylland och i de fyra hittills spelade gruppspelsmatcherna i Europa League.

– Det är kul att spela de här Europamatcherna och man ser fram mot dem extra mycket. Jag spelar när tränaren vill att jag ska spela, men om det beror på något speciellt att jag fått spela så många av dem nu vet jag inte. Uwes tankar om det får ni ta med honom, säger den 23-årige norske vingbacken och tror och hoppas att det ska bli en helt annan matchbild mot Genk den här gången än i 0-2-förlusten i Belgien den 20 september.

– Vi har fått spela fler matcher ihop med Uwe (Rösler) och jag tycker det ser bra ut. Dessutom har vi lärt oss av felen vi gjorde därnere. Jag tror att det blir en helt annorlunda match nu.

Vad var det som gick fel och gjorde att de kunde dominera så stort?

– Det var precis det som var felet, att vi lät dem göra det. När vi går ut på Stadion med publiken i ryggen får man ett helt annat självförtroende och vi ska inte låta dem dominera. Planen här sent i november är givetvis också inte lika bra som en hybridplan i Belgien i september. Men det ska ändå gå att spela bra fotboll och som sagt inte låta dem dominera.

Det blir kallt och blåsigt, eventuellt regn. Kan det gynna MFF?

– Vi får se. För min egen del är det okej. Är man från Bergen är man van vid regn och i Malmö blir man van vid vind. Det kan vara en fördel för oss.

Om vi tittar på den andra matchen. Är du överraskad över att Sarpsborg gjort det så bra?

– Besiktas får det inte lätt där uppe på plastgräset. Men samtidigt är Besiktas ett lag som ska slå Sarpsborg. Jag måste säga att jag är överraskad av att Sarpsborg kunde slå Genk hemma och ta poäng mot oss i två matcher. De har prioriterat Europa League hårt och fått goda resultat av att göra det, plus att spela den typ av fotboll som de räknat med att de har störst chans att ta poäng med. I Ligan har det inte gått lika bra. De har inte samma bredd som oss när de ska rotera. Men jag är ändå lite överraskad.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close