IK PanternIshockey

De stöttar IK Pantern från Dalarna

När IK Pantern mötte Leksands IF på bortaplan i förra veckan kunde den uppmärksamme skymta ett gäng IKP-supportrar på läktaren. De var närmare bestämt fem stycken och samtliga hemmahörande i Dalarna. Skånesport fick en pratstund med Pantern-sympatisören Joel, som följt klubben under två år. 

Den uppenbara frågan: Hur kommer det sig att du supportar IK Pantern?

– Det var två år sedan. Min kompis, Kjell, är en extrem Leksand-supporter – jag har aldrig riktigt varit något större fan av hockey. Men så gick vi och kollade på en match där Leksand mötte Pantern. Och då, tror jag, att Pantern vann, faktiskt. Sen dess har jag och en kompis som heter Gustav kört stenhårt på Pantern-spåret. Och sen så har det kommit ett par spelare härifrån som senare spelat i IK Pantern. På den vägen är det.

 Hur många är ni som följer Pantern nu?

– Eh, fem stycken nu, ja.

Inför Panterns bortamöte med Leksand skickade klubben upp fem stycken tröjor för dalmasarna att bära under matchen. En gest som verkligen uppskattades.

– Ja, det var riktigt schysst! säger Joel.

Hur många Pantern-matcher har du varit på?

– Inte så många. Det är två bara, faktiskt. Jag ser många på tv – det är ju en bit att åka, haha. Vi har bara haft möjlighet att kolla två matcher, båda då de mött Leksand.

Vad är dina tankar om lagets säsong såhär långt?

– Ja, du… En tiondeplats såhär långt. Jag tycker det är bra. Så länge vi inte åker ut så är jag väl nöjd.

Pantern spelar match under fredagskvällen. På hemmais tar man emot Vita Hästen. Joel och hans vänner kommer av förståeliga själ inte vara på plats i Rosengård – men de kommer sitta framför tv:n, i sedvanlig anda.

– Vi får se hur många vi blir. Jag har även en del tenta-plugg. Det blir väl en kombination mellan att se matchen och plugga, tror jag, avslutar Joel.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close