InnebandyMalmö FBCNyheter

Malmö FBC ligger två poäng plus mot förra säsongen

Tio omgångar in på Superligan i innebandy räcker Malmö FBC-damernas elva poäng till en tiondeplats. Okej, men inte mer, tycker tränaren Niklas Lauritsen inför fredagskvällens hemmamatch mot Warberg.

– När vi satte oss ner med spelarna inför säsongen var vi överens om två målsättningar. Nummer ett, att säkra kontraktet och nummer två, att ta oss till slutspel. Vi ligger hyfsat till när det gäller båda. Jämför vi med förra säsongen ligger vi plus två poäng om vi tittar på utdelningen mot samma motståndare.

– I huvudsak är det två matcher jag är besviken över. Dels Jönköping borta då vi både förlorade och spelade dåligt, dels Täby borta då vi gjorde en riktigt bra prestation, men förlorade matchen. Men vi har slagit tre nyckelkonkurrenter och siktar på att göra det bra igen både mot Warberg och på söndag mot Dalen, betonar Niklas Lauritsen.

Senast mot Karlstad klev nyförvärvet Tereza Urbánková (bilden) fram och avgjorde matchen med två sena mål, det sista till 4-3 på övertid. Urbánková har visat att hon förstärkt laget och Malmö FBC-tränaren är nöjd även med de övriga spelarna som värvades inför säsongen.

– Det är jag. På sätt och vis kan man säga att vi även fick ytterligare ett par tillskott i och med att folk återkom från skador. Vi är bättre rustade än förra året. Sedan är ju ett topplag som IKSU som inte tappat en enda poäng fortfarande för bra. Men där vi finns i spannet 6-10 känns det som vi är det laget som har högst potential.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close