NyheterTennis

Fair Play-herrarna fixade finalplatsen

Fair Play TK:s herrlag är klart för SM-final efter seger 6-0 hemma mot Elfsborg Tennis i sista elitserieomgången. Mot Boråslaget spelade Pablo Figueroa sin sista seriematch på Fair Play Stadion och han bjöd på en härlig uppvisning på fjärdesingeln. Seger 6-1, 6-2 mot Filip Ivarsson betydde 3-0 i matcher till Fair Play som inledde starkt och tog hem båda dubblarna.

– Jag tycker vi steppar upp i dag och gör en bra match. Det var en speciell dag för Pablo med mycket känslor. Jag är riktigt glad att vi är final. Nu ska vi ut och fira lite, sen tar vi nya tag nästa vecka, säger Robin Borg, lagledare i Fair Play i ett pressutskick.

I hemmalaget gjorde Frederik Nielsen sitt första framträdande för säsongen. I par med André Göransson vann han förstadubbeln mot Linus Frost/Daniel Appelgren med klara 6-3, 6-0. Florian Lakat/Filip Bergevi slog Sam Taylor/Oskar Govik i en jämn tvåsetare med 7-6, 7-5.

I pausen tackades Pablo Figueroa av. Efter 14 säsonger i klubben gjorde Fair Play-ankaret sin sista hemmamatch och hyllades av klubben och lagkamraterna. Ett taggat Fair Play körde sedan på för fullt i singlarna.

Filip Bergevi säkrade finalplatsen när han slog Erik Eliasson på tredjesingeln med 6-0, 6-3. Frederik Nielsen bjöd som vanligt på topptennis och besegrade formstarke Linus Frost på förstasingeln med 6-4, 6-4. Det blev hemmaseger även i den sista matchen. Florian Lakat tappade första gamet mot Daniel Appelgren, men sedan tog Fair Play-spelaren sju raka game och fortsatte att spela stabilt. Fransmannen vann med setsiffrorna 6-1, 6-3.

Fair Play TK-Elfsborg Tennis 6-0
D1: Frederik Nielsen/André Göransson-Daniel Appelgren/Linus Frost 6-3, 6-0
D2: Florian Lakat/Filip Bergevi-Sam Taylor/Oskar Govik 7-6, 7-5
S1: Frederik Nielsen-Linus Frost 6-4, 6-4
S2: Florian Lakat-Daniel Appelgren 6-1, 6-3
S3: Filip Bergevi-Erik Eliasson 6-0, 6-3
S4: Pablo Figueroa-Filip Ivarsson 6-1, 6-2

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close