Trav

Inför V75 på Jägersro: Båth om sin storloppsarmada

Svante Båth kommer med en hel armada, fyra Båth–hästar startar i Svensk Uppfödningslöpning.
Så första frågan är given; kan du rangordna dina hästar efter segerchans.
– Det kan jag göra, svarar han direkt och lägger sedan till med ett garv:
– Men jag gör det inte…

Så för att följa Båths linje presenterar vi dem i startspårsordning:
2. Global Adventure, Erik Adielsson.
3. Bythebook, Örjan Kihlström.
6. Muscle Valky, Ken Ecce.
7. Alien Kronos, Ulf Ohlsson.
Samtliga fyra kvalade in på Solvalla vilket betyder att Båth tog en dubbelseger i de båda uttagningsloppen på Solvalla. Och det inför en upplaga av Svensk Uppfödningslöpning som kanske är den vassaste någonsin.
– Jag håller med. Det är riktigt fina hästar och det finns nog en del som inte visat allt ännu.
Utan att jag ber om det kommer Svante Båth in på den motståndare som kan skjuta hans armada i sank.
– Jag är grymt imponerad av Trix On Line. Hade jag varit spelare hade jag noterat den, det är kanske så att det egentligen är förstahästen i loppet.

Svante Båth jagar sin tredje raka seger (fjärde totalt) i Svensk Uppfödningslöpning, han vill själv baissa chanserna en aning med just det faktum att han vunnit de två senaste åren. Den lätta gick vi inte på, Lutfi Kolgjini lyckades ju vinna fyra år i rad.
Men att ha fyra hästar i samma storlopp, för fyra olika ägare, är inte lätt. I–landsproblem – visst. Men som Svante uttrycker det:
– Det är helt enkelt skitjobbigt. Jag har en, kanske två nöjda ägare. De andra är inte lika nöjda så det blir en balansgång.

Så även om dina hästar blir etta, tvåa, trea och fyra på lördag så finns det missnöjda ägare?
– Nu är det väl en utopi att det ska ske, men i så fall ska jag se till att alla är glada och nöjda.
Inför finalen av Uppfödningslöpningen är annars det mesta uppåt. Allt har varit lugnt med tre av de fyra finalisterna efter uttagningsloppen.
– Det var bara Global Adventure som jag inte var helt nöjd med. Vi har hittat lite småfel och han är testad efteråt och allt verkar bra, men jag vill lägga in en liten brasklapp. Det blir ju inte tävlingsfart när vi testar, men så här långt verkar allt bra.

Svante själv kom ner till Skåne vid lunchtid på fredagen, hann inspektera en del unghästar och var sedan inbokad för ett föredrag på Skånska Travhästägareföreningens höstmöte. Ämnet var synnerligen passande: Konsten att hitta och skapa stjärnor.
På lördagseftermiddagen kan han visa samma sak i praktiken, då selar han ut 25 procent av startfältet i Svensk Uppfödningslöpning där 1,4 miljoner väntar vinnaren.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close