FotbollMalmö FFNyheter

Olof Persson lämnar MFF

Besiktas borta blir Olof Perssons sista match som assisterande tränare i Malmö FF. Efter den lämnar han sitt uppdrag.

Olof Persson, som så sent som i juli 2017 förlängde sitt kontrakt med MFF till och med den siste december 2022, kommer dock att under en övergångsperiod i viss utsträckning hjälpa till med klubbens scoutingverksamhet.

– Jag är evigt tacksam för den här perioden i mitt liv och är stolt över att ha haft en del i MFF:s framgångar de senaste fem åren. Jag har fått jobba med fyra skickliga huvudtränare som har gett mig ovärderliga erfarenheter och lärdomar.

– Men samtidigt som jag trivs fantastiskt bra i MFF blir mitt eget ledarskap och min filosofi helt naturligt underordnad som assisterande tränare. För att fortsätta att utvecklas på fler plan har jag kommit till insikt om att det är nödvändigt för mig att ta mig an nya utmaningar, säger Olof Persson i ett pressutskick.

Olof Persson kom till MFF 1995 och spelade under sin aktiva karriär 350 matcher. Säsongen 2004 fick han kröna insatserna med ett SM-guld. Efter avslutad spelarkarriär återkom han till MFF år 2014 i rollen som assisterande tränare.

Under de fem säsongerna i staben runt huvudtränarna Åge Hareide, Allan Kuhn, Magnus Pehrsson och Uwe Rösler har Olof Persson bidragit till bland annat tre SM-guld, två gruppspel i Champions League och ett nu pågående gruppspel i Europa League.

– Under de här fem åren har han varit högst bidragande till våra framgångar. Både med sin stora fotbollskompetens och med sitt sätt att vara som person. Han har visat prov på enormt bra ledarskap, kunnat anpassa sig till flera olika huvudtränare och alltid gjort det som är bäst för klubben.

– Det känns så klart väldigt tråkigt att han lämnar. Men vi har full förståelse för hans beslut och kommer att stötta honom. Vi önskar honom lycka till i hans framtida karriär, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i pressutskicket.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close