FotbollMalmö FFNyheter

Uwe Rösler hyllade Marcus Antonsson och Johan Dahlin

MFF-tränaren Uwe Rösler lyfte framförallt två spelare efter 2-2 mot Genk: Johan Dahlin och Marcus Antonsson – som han lät börja på bänken.

– Avsikten var hela tiden att sätta in Marcus. Han hade all rätt att vara spelaren som var mest missnöjd med att inte få starta. Det han gjort de tre senaste månaderna har varit mycket bra. Men jag förklarade för honom att av taktiska skäl ville jag göra annorlunda. Han tog det på ett professionellt sätt och hade en positiv attityd och inställning både när han satt på bänken och när han kom in. Och när han fick chansen gjorde han verkligen skillnad och jag är så glad över att han fick belöna sig själv – och oss – med kvitteringen, betonade Rösler.

– Med två anfallare stressade vi dem mer, vi satte mer press och de kunde inte döda matchen eftersom Johan spelade så bra i målet, liksom hela backlinjen. De försvarade som om deras liv stod på spel. Johan var mycket, mycket bra i de situationerna precis som våra tre backar. Ibland hade vi tur, men vi fick kvitteringen och kunde till och med fått mer. Men det hade inte varit ett rättvist resultat eftersom Genk var ett så starkt lag idag.

Utgångsläget är nu att seger i Turkiet i den sista omgången ger avancemang, i så fall för första gången någonsin för MFF från ett gruppspel i Europa.

– Ett fantastiskt läge. Vi har allt att spela för. Om någon sagt det till oss innan den första matchen i gruppen spelats hade jag tagit det direkt. Det kunde gått riktigt illa idag med tanke på kvaliten Genk visade, men vi hade moral och karaktär, konstaterade Uwe Rösler och avslutade:

– The game is not over!

Matchen i Istanbul spelas den 13 december. Samtidigt möts Genk och Sarpsborg i Belgien.

Genk toppar tabellen på åtta poäng, Besiktas har sju, MFF sex och Sarpsborg fem.

Det innebär också att MFF just nu är bäst i Norden. Rosenborg ligger sist i sin grupp med noll poäng, FC Köpenhamn trea i sin med fem och dagens resultat innebar alltså att MFF ligger före Sarpsborg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close