HandbollIFK YstadNyheterYstads IF

YIF:s kross i derbyt

Det artade sig till ett tätt och spännande drama.
Men på två minuter slutade det att vara match och ett one-horse-race.
Ystads IF massakrerade IFK Ystad med 36-24 hakade på IFK Kristianstad i toppen och gladast av alla var en comebackande slitvarg.

Fullt på läktarna.
Fredagskväll.
Jämnt och spännande.
Ystadsderbyt levererade verkligen i en dryg kvart. IFK hade 10-9 och båda lagen eldade med öppna spjäll.

Sedan hände någonting märkligt.
Emil Berggren åkte på en utvisning för IFK. YIF vann den perioden med 3-0 – och sedan var det i praktiken bara ett enda lag på banan.
Ystads IF sprang ifrån till 17-11 i paus och dödade matchen fullständigt genom att fortsätta på samma spår första tio i andra halvlek.
IFK Ystads försvar fungerade inte alls. Målvakterna tog ingenting. Och då menar vi verkligen INGENTING.
– Vi spelade inte som ett kollektiv i försvaret, då blir det sådär. YIF gör en riktigt bra match, men får hela tiden bra lägen. Och våra målvakter som brukar turas om att bli matchen lirare gick inte att känna igen riktigt. Vi kommer tyvärr inte alls upp i närheten av vad vi kan, suckade IFK-tränaren Kenneth Andersson i C More-sändningen.

I Ystads IF såg det väldigt bra ut på flera håll och kanter.
Anders Persson var i Depesch Mode och skakade målet så våldsamt efter sina räddningar att vaktmästarna plockade fram reservburarna redan i paus.
Kim Andersson njöt av inramningen och levererade sitt A-game.
Anton Hallbäck irrade omkring som en myra över en till marken tappad chokladglass.
Erik Svensson, ett litet yrväder på kanten född 00, kom in och lattjade på slutet med fart och finess.
Och gladast av alla var Heman Hugosson.

Mittsexan, med fem mål idag i sin comeback, har fått svart bälte i rehabträning de senaste åren efter att ha kraschat sin axel tre gånger.
Karriären kunde ha varit över.
En normalt funtad människa hade kanske gett upp för länge sedan. Men inte Hugo.
Med kraft, vilja, energi, passion och allt annat som symboliserar honom fick Hugo både laget och publiken att lyfta till en nivå lite utöver det vanliga. Och tillsammans med Mario Lipovac har YIF nu en riktigt starkt M6-duo.
– Vi spelar en jättebra match! Alla bidrar och det är hur mycket glädje och energi som helst. Det ärycket känslor nu, sa Hugo.
– Man har väntat på detta jättelänge. Det är fantastiskt kul. Framför så mycket människor, man känner hur många människor som helst.

Swinging Ystad har på sistone blivit lite jämnare, stabilare och, tja, allmänt bättre.
– I början av säsongen pratade vi om att köra 100 procent hela matchen. Det har tagit tid att hitta rätt men nu känns det som att vi är där vi ska vara, avslutade Hugo.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close